Bitcoin

Bitcoin prijs omhoog na stimulans van 3 biljoen dollar

Die Bitcoin prijs is gestegen nadat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zei dat extra fiscale stimulans de moeite waard is om de economie te beschermen.


Uitspraken van de FED

De Bitcoin koers is flink gestegen terwijl de Amerikaanse aandelenmarkt juist lager afsloot. Hiermee verbreekt BTC de correlatie met de aandelenmarkt. Een bekende crypto analist zegt zelfs dat een wereldwijde marktcrash de Bitcoin verder kan laten opdrijven.

De Bitcoin prijs begon gisteren met stijgen nadat de voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, een negatieve opmerking maakte over de Amerikaanse economie. Hij vertelde dat hij de economie nog lange tijd enorme problemen zal ervaren als gevolg van COVID-19. Deze uitspraak lijkt meer investeerders naar de cryptomarkt te brengen.

De Bitcoin koers is vandaag met meer dan 8 procent gestegen. De koers ligt op het moment van schrijven boven de $9.650. Ook de CME-futures zijn flink gestegen.

De Bitcoin koers begon dus met stijgen nadat Powell had gewaarschuwd voor een moeilijke periode naar economisch herstel. De Fed voorzitter liet weten dat hij wil vermijden dat de rentes op leningen onder nul zouden komen. Echter riep dit op tot extra stimuleringsmaatregelen om de economie onder het coronavirus te ondersteunen. Powell zei het volgende:

“Een extra stimulans is de moeite waard als het helpt om economische schade op lange termijn te voorkomen.”

De verklaringen kwamen een dag nadat de House Democrats een stimuleringswet van ongeveer $3 biljoen hadden vrijgegeven om de Amerikaanse economie te helpen. Het voorstel zal, indien gesteund door de Republikeinen van de Senaat, het pakket voor economische hulp verdubbelen tot 6 biljoen dollar.


Bitcoin boekt winst

Bitcoin investeerders blijven geïnteresseerd aan de enorme noodmaatregelen die centrale banken uitvoeren. Dat blijkt wel uit het sterke herstel dat de munt liet zien sinds maart. Direct nadat het Amerikaanse Congres een hulpfonds van $3 biljoen had goedgekeurd schoot de BTC prijs omhoog.

De opmerkingen die gisteren werden gemaakt door de Fed duidden op een nieuwe prijsstijging. Powell beweert dat de Fed zijn macht heeft gebruikt om te doen wat ze kan ‘totdat de crisis voorbij is en het economisch herstel goed op gang is’. Traders verwachten daardoor veel winst te boeken op Bitcoin omdat het profiteert van extra fiat liquiditeit op de wereldmarkt.


Grimmige vooruitzichten op Wall Street

De positiviteit aan de kant van de Bitcoin valt op omdat de Amerikaanse aandelenmarkt er helemaal niet zo positief uitziet. Vanaf donderdag koppelde de cryptomarkt zich los van de S&P 500. Sindsdien zien we de traditionele aandelenmarkten dalen. Ondanks de toezegging tot steun van Powell versnelden de uitspraken over de grimmige vooruitzichten de negativiteit op de markt.

 

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?