Bitcoin

Bitcoin prijs schiet omhoog nu Dollar terugzakt

De stijgende werkloosheid in Amerika hebben ervoor gezorgd dat de dollar index terugzakt. En, zoals vaker, zien we dan dat de Bitcoin mooie winsten boekt.

Bitcoin koers stijgt met 10% – Bron: Tradingview

Een verzwakkende dollar is goed nieuws voor Bitcoin investeerders

De Bitcoin koers is vandaag met meer dan 10% gestegen, waardoor de prijs weer boven de $47.000 ligt. De prijsstijging vindt plaats doordat de Amerikaanse dollar juist weer wat in aan het zakken is, nadat het zijn hoogste punt in een jaar had bereikt. De omgekeerde correlatie van Bitcoin met de dollar suggereert dat een verzwakkende dollar de BTC prijs de komende dagen verder omhoog kan gaan duwen.

De omgekeerde correlatie tussen de USD en BTC

Dollar daalt na slechte cijfers op de arbeidsmarkt

De dollar heeft de afgelopen tijd juist uitermate goed gepresteerd. Zo bereikte de US Dollar Index (een index die de kracht van de munt meet ten opzichte van andere valuta) donderdag voor het eerst sinds 28 september 2020 de 94,50 punten. Echter, de recente stijgende werkloosheidscijfers gooien nu roet in het eten.

Uit de donderdag vrijgegeven arbeidsgegevens blijkt dat het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen vorige week is gestegen tot 362.000, ten opzichte van 351.000 een week eerder en tegen de prognose van de economen van 333.000. Daardoor bleef het aantal herhaal aanvragen vijf weken op rij rond de 2,8 miljoen steken.

Dit nieuws zou volgens verschillende analisten kunnen betekenen dat de Federal Reserve de afbouw van het enorme steunpakket uit zal gaan stellen.

Het teleurstellende banenrapport kan de vraag van beleggers naar Bitcoin kunnen stimuleren. De zwakte en devaluatie van de dollar ten opzichte van de stijgende inflatie zouden ervoor kunnen zorgen dat beleggers hun overtollige contanten in cryptomarkten zouden blijven steken.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?