Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs stijgt door nieuws over goedkeuring Bitcoin ETF

Over enkele dagen beslist de SEC of het twee Bitcoin futures-ETF’s goed zal gaan keuren. Volgens analisten van Bloomberg lijkt dit inderdaad te gaan gebeuren. Hierdoor is de BTC prijs vannacht flink omhoog geschoten.


“Volgende week zullen er twee Bitcoin ETF’s goedgekeurd worden”

Gisteren meldde Bloomberg (aan de hand van anonieme bronnen) dat de SEC de ETF’s van ProShares en Invesco waarschijnlijk volgende week zal gaan goedkeuren. Dit nieuws liet de Bitcoin prijs omhoog schieten naar een hoogtepunt van $59.800.

Als de SEC de futures-ETF’s toestaat, zullen dit de eerste Bitcoin ETF’s zijn die in de VS zijn goedgekeurd. Deze stap wordt gezien als een eerste stap in de richting van mainstream adoptie. Een ETF zal beleggers namelijk de kans geven om blootstelling te krijgen aan de Bitcoin prijs zonder daadwerkelijk BTC-tokens te hoeven kopen.

De nieuw aangestelde SEC-voorzitter Gary Gensler is de afgelopen maand meer publiekelijk gaan spreken over zijn opvattingen over het reguleren van crypto. Het meeste van wat hij heeft gezegd, maakte crypto-investeerders bezorgd, waaronder dat hij stablecoins wil reguleren en dat hij gelooft dat de meeste crypto’s lijken op securities.

Echter, het reguleren van de crypto wereld kan ook voordelen met zich meebrengen. Als Gensler op het punt staat twee Bitcoin-futures-ETF’s goed te keuren, is dat een geweldige stap voorwaarts voor de crypto industrie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten