Nieuws

Nieuws

Bitcoin prijs stijgt met 10% en bereikt $18.000

De Bitcoin prijs blijft maar doorstijgen. Vannacht bereikte de grootste crypto zelfs een hoogtepunt van $18.500.

De prijsstijging gaat gepaard met een nieuw record van marktkapitalisatie die nu rond de $337 miljard ligt. In de afgelopen 24 uur is de prijs van de Bitcoin met meer dan 9% in waarde gestegen en ligt nu boven de $ 18.200.


Hoe kan het dat de BTC prijs maar blijft stijgen?

Er spelen enkele factoren die de enorme koersstijging verklaren. Zo speelt de grote institutionele belangstelling rondom de crypto een rol. Denk bijvoorbeeld aan de recordgroei van Grayscale en MicroStrategy.

Daarnaast helpt het feit dat PayPal zich nu ook in de cryptowereld begeeft ook mee. Steeds meer grote bedrijven zijn overtuigd van de kracht van de Bitcoin en dit zorgt ervoor dat de digitale munt razendsnel naar de mainstream wordt geduwd.

MicroStrategy, een beursgenoteerd bedrijf onder leiding van Michael Saylor, deed kocht zijn eerste 21.454 BTC (toen $250 miljoen) in begin augustus toen de prijs rond de $11.000 lag.

Begin oktober kocht het door Jack Dorsey opgerichte Square 4.709 Bitcoin (toen $50 miljoen), toen de prijs net onder de $11.000 lag.

Op 21 oktober heeft PayPal zich bij de strijd gevoegd en kondigde aan dat het gebruikers in staat zou stellen Bitcoin te laten kopen. De BTC prijs lag op dat moment rond de $12.000.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


De magische $20.000 grens

De bovenstaande factoren tonen, volgens steeds meer analisten, aan dat de koersstijging het gevolg is van solide fundamentals op de lange termijn. Steeds meer BTC wordt meer dan een jaar vastgehouden en ook dat laat zien dat er veel vertrouwen is op de markt.

De prijs waar iedereen naar kijkt is de magische $20.000 grens. In dit tempo zullen we eind december dit niveau zeker gaan testen.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten