Bitcoin

Bitcoin marktkapitalisatie bereikt recordhoogte

De marktkapitalisatie van de Bitcoin bereikte vandaag een nieuw record. De torenhoge marktkapitalisatie, van $330 miljard, is het resultaat van een enorme koersstijging naar een prijs van $17.700.


Wat is de Bitcoin marktkapitalisatie?

Om te begrijpen wat dit betekent is het belangrijk om te weten wat marktkapitalisatie betekent. Het is eigenlijk gewoon een optelsom van het totale aantal Bitcoins in omloop keer de huidige marktprijs van 1 BTC.

De prijs van de Bitcoin bereikte zijn hoogste punt ooit, van bijna $20.000, in 2017. Maar op dat moment lag het record voor de hoogste marktkapitalisatie lager dan nu.

De marktkapitalisatie van Bitcoin overtrof vandaag dus het record van 2017 ondanks dat de prijs lager lag. Dit komt omdat er vandaag meer Bitcoins in omloop zijn dan in 2017.

Bitcoin marktkapitalisatie – Bron: Coin Metrics

Bitcoin miners creëren de hele tijd nieuwe Bitcoin. Dat is namelijk, voor een groot deel, hun beloning voor het verwerken van Bitcoin-transacties.

Op 16 december 2017, toen de marktkapitalisatie van Bitcoin zijn laatste recordniveau bereikte waren er 16,747 miljoen Bitcoin in omloop. Nu zijn er 18,545 miljoen Bitcoin in omloop. Het is dus een mooie mijlpaal, maar het zegt minder over de prestaties van de munt dan de prijs.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers