Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin marktkapitalisatie bereikt recordhoogte

De marktkapitalisatie van de Bitcoin bereikte vandaag een nieuw record. De torenhoge marktkapitalisatie, van $330 miljard, is het resultaat van een enorme koersstijging naar een prijs van $17.700.


Wat is de Bitcoin marktkapitalisatie?

Om te begrijpen wat dit betekent is het belangrijk om te weten wat marktkapitalisatie betekent. Het is eigenlijk gewoon een optelsom van het totale aantal Bitcoins in omloop keer de huidige marktprijs van 1 BTC.

De prijs van de Bitcoin bereikte zijn hoogste punt ooit, van bijna $20.000, in 2017. Maar op dat moment lag het record voor de hoogste marktkapitalisatie lager dan nu.

De marktkapitalisatie van Bitcoin overtrof vandaag dus het record van 2017 ondanks dat de prijs lager lag. Dit komt omdat er vandaag meer Bitcoins in omloop zijn dan in 2017.

Bitcoin marktkapitalisatie – Bron: Coin Metrics

Bitcoin miners creëren de hele tijd nieuwe Bitcoin. Dat is namelijk, voor een groot deel, hun beloning voor het verwerken van Bitcoin-transacties.

Op 16 december 2017, toen de marktkapitalisatie van Bitcoin zijn laatste recordniveau bereikte waren er 16,747 miljoen Bitcoin in omloop. Nu zijn er 18,545 miljoen Bitcoin in omloop. Het is dus een mooie mijlpaal, maar het zegt minder over de prestaties van de munt dan de prijs.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten