Newsbit

Bitcoin (BTC)

Bitcoin prijs stijgt nadat Amerikaans Congres een stimulus van $900 miljard aanneemt

Bitcoin (BTC)

De Bitcoin prijs is vandaag gestegen tot een hoogtepunt van $23.625. Dit komt mede doordat het Amerikaanse Congres een nieuwe stimulus heeft goedgekeurd.


Bitcoin prijs stijgt

Nadat de BTC koers gisteren daalde tot $21.800, zien we vandaag dat de prijs weer is hersteld. De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $23.400, wat betekent dat het een procentuele winst van 4% boekt vandaag.

Een belangrijke reden van de prijsstijging is het feit dat het Amerikaanse Congres een nieuwe stimuleringswet van $908 miljard voor het coronavirus heeft goedgekeurd.

“Dit is een advertentie van $900 miljard dollar voor Bitcoin”, vatte Tyler Winklevoss, mede-oprichter van exchange Gemini, samen. 

De heatmap van orderbook-gegevens laat wel zien dat de verkoopdruk op $24.000 en de definitieve weerstand op $25.000 bleef bestaan. Dit dempt de vooruitzichten op een sterkere rally naar nieuwe recordhoogtes enigszins.

Bitcoin ecxchange koop- en verkoopniveaus – Bron: Material Indicators

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


MicroStrategy CEO: De bull-run van vorige week was anders

Ondertussen doen nieuwe opmerkingen van de CEO van MicroStrategy, genaamd Michael Saylor, twijfel rijzen over het idee of de enorme koersrally van vorige week veroorzaakt werd door het bedrijf, of niet.

Saylor zei in de Funky Crypto Podcast dat zijn bedrijf aankopen deed in batches van $1.000 – $2.000, en niet in 1 groot bedrag.

Volgens de CTO van Glassnode zijn MicroStrategy en Grayscale zeker niet de enige bedrijven die Bitcoins kopen.

“Denk je echt dat ze alleen zijn? Natuurlijk niet”, schreef hij. “Er komen er nog veel meer.”

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top