Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Newsbit 16-03-2022 15:01 leestijd 1 - 2 min

Bitcoin prijs stijgt tot $41K vanwege hoop op vrede in Oekraïne

De Bitcoin prijs is gestegen tot $41.000 nu er eindelijk wat goed nieuws te melden is vanuit Oekraïne. De financiële markten veerden vandaag op toen zowel Rusland als Oekraïne aangaven steeds dichter bij een compromis te komen.


Bitcoin prijs stijgt met 4 procent

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $40.800. Dat betekent dat de prijs in de afgelopen 24 uur met zo’n 4 procent is gestegen. De prijs stijgt niet alleen vanwege het goede nieuws over vredesbesprekingen vanuit Oekraïne. Ook vanuit China kwam positief nieuws aangezien de Chinese regering nieuwe economische steun heeft beloofd.

De regering kondigde de stap aan na weken van tumultueuze actie op de Chinese markten, waarbij vooral tech-aandelen het zwaar te verduren hadden. Vicepremier Liu He zei dat de regering “actief beleid zou uitstippelen dat gunstig is voor de markten”, zo meldden verschillende persbureaus, waaronder de South China Morning Post.

Het resultaat was een sterke opleving van de Chinese aandelenmarkten, waarbij de Hang Seng-index van Hong Kong in 1 dag tijd met meer dan 9% steeg.

Hang Seng index stijgt met 9%.

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een belangrijke meeting

Tot slot vindt er vandaag een belangrijke FOMC meeting plaats in Amerika. Alle ogen zijn gericht op deze bijeenkomst die waarschijnlijk het lot gaat bepalen van de Bitcoin prijs. De meeting vindt vandaag rond 19:00 plaats. Om 19:30 zal de voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, een persconferentie geven.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten