Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs zakt onder de $45.000 door strenge regelgeving EU

cDe markt reageerde direct en de BTC prijs zakte direct tot onder de $45.000.


Bitcoin zakt tot onder de $45K

De Bitcoin prijs steeg op maandag even tot een hoogtepunt van $48.000, maar sindsdien is de prijs weer in een neerwaartse trend geraakt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token rond de $45.180, wat betekent dat de koers vandaag met meer dan 5 procent is gedaald.

Bitcoin grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Het grootste deel van andere grote cryptocurrencies staat momenteel ook in het rood, met Ripple, Cardano, Terra en Polkadot die allemaal tussen 5% en 8% van hun waarde verliezen.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


EU pakt non-custodial wallets aan

De koersval van vandaag houdt waarschijnlijk verband met nieuws over de recente stemming van het Europees Parlement om de regelgeving voor cryptotransacties aan te scherpen.

Het goedgekeurde voorstel zou aanbieders van cryptodiensten, zoals gereguleerde exchanges, verplichten om persoonlijk identificeerbare informatie te verkrijgen en te bewaren van personen die transacties uitvoeren met behulp van zogenaamde niet-gehoste of non-custodian cryptowallets.

“In het geval van een overdracht van crypto-activa van of naar een crypto-activa wallet die niet in het bezit is van een derde partij, ook wel een ‘niet-gehoste wallet’ genoemd, moet de aanbieder van crypto-activadiensten of een andere meldingsplichtige entiteit de vereiste informatie over de afzender en begunstigde van hun klant, of deze nu de afzender of de begunstigde is”, luidt de tekst van het voorstel van de Europese Commissie.

Non-custodial wallets zijn niet afhankelijk van derden en staan directe transacties tussen gebruikers toe. Voorbeelden hiervan zijn MetaMask en hardware-wallets zoals Ledger en Trezor.

Aanvankelijk stelde de Commissie voor om de regel toe te passen op transacties met een waarde van meer dan €1.000, maar deze regel is geschrapt, wat betekent dat alle transacties binnen de regelgeving zal vallen, zo meldde Reuters.

Er kwam direct veel kritiek op de uitkomst vanuit de cryptowereld. Zo vertelde de CEO van Coinbase, genaamd Brian Armstrong, dat een dergelijke stap “crypto-investeerders onevenredig straft en hun individuele rechten op zeer zorgwekkende manieren aantast.”

Al met al is het dus geen geweldige dag voor crypto investeerders.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten