Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs zakt opnieuw tot onder de $40K

De Bitcoin prijs is vandaag opnieuw tot onder de $40.000 gezakt. Dit terwijl ook de wereldwijde aandelenmarkten vandaag weer donkerrood kleuren.


Weer een dip tot onder de $40K

De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $39.750. Dat betekent dat de BTC koers vandaag met meer dan 5 procent is gedaald. Ook ligt de prijs meer dan 9 procent lager dan een week geleden.

BTC 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bitcoin beleeft een trage start van het jaar

Dit is verre van de eerste keer dat de Bitcoin prijs dit jaar een dip vertoont. In feite is de koers tot nu toe het hele jaar al aan het dalen.

Aan het begin van het jaar, werd BTC getroffen door problemen vanuit verschillende richtingen. Op 2 januari 2022 werd Kazachstan overspoeld door politieke onrust, wat leidde tot een internet stop die er op zijn beurt toe leidde dat een groot deel van de Bitcoin-mining industrie offline ging.

Drie dagen later kondigde de Amerikaanse Federal Reserve aan dat het het tijdschema voor het verhogen van de rentetarieven zou kunnen versnellen, wat ook heeft bijgedragen aan de trage start van Bitcoin aan het nieuwe jaar.

Op 24 januari 2022 bereikte Bitcoin het laagste punt van 2022 in het jaar tot nu toe $33.800. Sindsdien werd het sentiment wat positiever. mede door de Super Bowl advertenties van FTX en Coinbase. Toch heeft de enorme aandacht die de advertenties hebben gegenereerd niet gezorgd voor een verdere prijsstijging.

Dat de cryptomarkt het zwaar heeft is trouwens niet zo vreemd. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne en de renteverhogingen die eraan zitten te komen hebben een zeer negatieve impact op zowel de aandelen- als de cryptomarkt.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten