Bitcoin

Bitcoin prijs zakt plotseling onder de $50.000

De prijs van de Bitcoin fluctueert de afgelopen dagen flink. De koers steeg gisteren tot $51.700, maar daalde vandaag tot een dieptepunt van $48.600.


Prijsdaling heeft de bullish sentimenten niet beïnvloed

De drijvende kracht achter de volatiliteit lijkt voort te komen uit liquidaties op de derivatenmarkt. Volgens een Bitcoin analist is de prijs van Bitcoin de afgelopen uren gedaald doordat longposities worden geliquideerd.

Bitcoin liquidatiegegevens van Coinglass ondersteunen dit idee. De gegevens laten zien dat meer dan 75% van de liquidaties in een tijdsbestek van 24 uur plaatsvonden in de afgelopen 12 uur. Van de $94,10 miljoen aan Bitcoin liquidaties op de dag, werd $71,04 miljoen geliquideerd in de afgelopen 12 uur. 89,5% van deze liquidaties waren lange liquidaties.

Als gevolg van de liquidaties is de prijs van Bitcoin de afgelopen 24 uur met ongeveer 3,1% gedaald tot $49.414.

Ongeacht de prijsdaling, blijft het sentiment redelijk bullish, volgens gegevens van Santiment. Het feit dat de circulatie van Bitcoin stabiel blijft met prijzen onder $50.000 is bemoedigend. Dit is een goede zaak voor de markt, aangezien het aangeeft dat het waarschijnlijk is dat de prijs weer zal stijgen.


Verwachtingen voor de Bitcoin in het komende jaar

Ondanks de recente prijsvolatiliteit van de Bitcoin, zijn veel crypto experts dus nog steeds zeer bullish. Verschillende analisten hebben onthuld dat ze verwachten dat de prijs van de Bitcoin op redelijk korte termijn nog steeds de $100.000 zal overschrijden. De meer conservatieve analisten, waaronder Ian Balika, de oprichter van Token Metrics, en Jurrien Timmer, directeur Fidelity Investments, denken dat het tot 2023 kan duren voordat de Bitcoin de $100.000 bereikt.

Daarentegen hebben meer bullish analisten, zoals Kate Waltman opgemerkt dat de prijs van de Bitcoin in het eerste kwartaal van 2022 de $100.000 zou kunnen bereiken.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’