Bitcoin

Bitcoin prijs zakt tot onder $53k naarmate correctie verdiept

De Bitcoin prijs is vandaag tot onder de $53.000 is gezakt, waardoor de totale marktkapitalisatie opnieuw gedaald is tot onder de $1 biljoen. Gaat de koers spoedig weer herstellen, of zet de correctie door?


Bitcoin kapitalisatie zakt terug onder de $1 biljoen

De derde grote correctie in de huidige bullmarkt verdiept zich en de Bitcoin prijs is al met meer dan 12,5% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit van $61.500, die behaald werd op 14 maart. De marktkapitalisatie van de munt ligt nu rond de $981 miljard, wat betekent dat er meer dan $140 miljard verdampt is in de afgelopen zeven dagen.

Bitcoin prijs corrigeert – Bron: Tradingview

De koersdaling is extra pijnlijk aangezien verschillende bekende analisten hadden voorspeld dat de kapitalisatie misschien wel nooit meer onder de $1 biljoen zou zakken. Deze voorspelling blijkt iet wat optimistisch geweest te zijn.

Het feit dat grote investeerders winst nemen zou een belangrijke reden kunnen zijn van deze terugval, zo vertelt analist Josh Rager. Dat je als investeerder winst neemt is ook verstandig, zo vertelt hij. “Oneindig lang BTC vasthouden zonder winst te nemen zorgt ervoor dat je een groot risico loopt en dat is gewoon onverstandig”. Voor nu lijkt Bitcoin ondersteuning te vinden rond de $51k – $52k. Het zou een goed teken zijn als de prijs vanuit hier weer omhoog weet te bouncen.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?