Newsbit

crash

Bitcoin prijs zakt tot onder de $30K – Wat nu?

crash

De Bitcoin prijs is vandaag tot onder de $30.000 gezakt, waardoor het krappe handelsbereik die de afgelopen vier weken standhield doorbroken is. Dit betekent dat de koers nog verder zou kunnen dalen.


BTC zakt onder psychologische grens

De Bitcoin koers ligt op het moment van schrijven rond de $29.850. In de afgelopen 24 uur is de prijs met meer dan 5,6% gedaald.

Bitcoin zit sinds medio mei vast in een prijsbereik van $30.000 tot $40.000. Op 22 juni zakte de prijs al heel even tot onder de $30.000. Dit gebeurde de dag nadat de People’s Bank of China de belangrijkste financiële instellingen van het land had bevolen om stop met het faciliteren van cryptotransacties. Vandaag is de munt opnieuw onder de psychologische $30.000 grens gedoken.


“Bitcoin is vatbaar voor crash naar $20K”

Dat BTC niet in staat is de $30.000 ondersteuning vast te houden is een slecht teken volgens verschillende analisten. Patick Heusser, hoofd analist bij Crypto Finance AG, zei zelfs dat hij verwacht dat de Bitcoin koers spoedig richting de $22.000 zal zakken.

Er heerst onzekerheid op de Amerikaanse beurzen en de oplaaiing van COVID besmettingen veroorzaken paniekverkopen van elk soort investering, waarbij Bitcoin bovenaan staat in de lijst. De huidige koersval tot onder de belangrijke $30K ondersteuning maakt de munt, volgens analist Edward Moya, kwetsbaar voor een flash-crash naar het $20.000 niveau.

Toch hoeft dat niet eens zo slecht te zijn. Volgens Moya zullen hier heel veel institutionele kopers, die lange tijd aan de zijlijn gewacht hebben, klaarstaan om massaal Bitcoins te kopen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top