Bitcoin prijs zet record voor de meeste dagen boven de $10.000

Bitcoin heeft een nieuw prijsrecord bereikt, maar deze keer is het niet de hoogte maar het uithoudingsvermogen dat investeerders gelukkig maakt. Zoals verschillende analisten deze week opmerkten, is de Bitcoin prijs langer dan ooit in de geschiedenis boven de $10.000 gebleven.

BTC koers – Bron: Tradingview

“Neem deel aan het feest”

De Bitcoin koers heeft nu al 63 dagen lang elke dag afgesloten boven de psychologische $10.000 grens. Deze periode is langer dan ooit tevoren. Analist Pompliano vertelt dat dit een zeer goed teken is voor BTC fans.

“Beste Bitcoin-haters, Bitcoin heeft een recordaantal van 63 dagen achter elkaar boven de $10.000 doorgebracht en vertoont alleen maar tekenen dat het hoger gaat”, tweette hij op 28 september. De markt laat zien dat BTC niet bearish is. Neem deel aan het feest :).”


Een lange consolidatieperiode

Bitcoin heeft de afgelopen weken veel kritiek gehad toen de prijs terugzakte van $12.500 naar $9.800. Echter, BTC wist er telkens in te slagen om de dag af te sluiten boven de $10.000 grens.

Sinds de dieptepunten heeft Bitcoin zich hersteld en verhandeld het nu tussen de $10.000 en $11.000. Ondanks het herstel bestaat er een kans dat de BTC prijs terugzakt richting de $9.600 omdat daar een CME futures gap ligt. Echter lijkt de markt zich te verkeren in een lange consolidatieperiode.

Pas wanneer de $11.000 grens doorbroken is maakt BTC weer kans om een grote stijging te laten zien.