Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 10 mei 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag-grafiek

In de loop van de afgelopen week heeft een plaats gevonden waarbij op low time frames wat inefficiency blocken gevuld zijn.

De Bitcoin koers herstelde echter snel en momenteel trade Bitcoin weer boven het order block en daily high op 58.363 dollar. Het momentum zwakt iets af op de ema’s maar staan er nog altijd goed voor.

De rsi weet boven het 50 niveau te blijven en ook boven de ema wat in eerste instantie bullish is. Maar ook hier ontbreekt het momentum.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Waar gistermiddag de retest was van een structure break in het orderblock (groene cirkel) ontstond ook een opwaarts trendkanaal. In dit trendkanaal wordt er momenteel getrade boven EQ (middenlijn).

De ema’s staan al een aantal dagen in bull stand maar het momentum zien we pas sinds gister toenemen. De rsi is altijd boven het 50 niveau weten te blijven afgelopen tijd en is nu ook weer boven de ema gestegen en is gelijk dalende.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Binnen het opwaartse kanaal is een voorzichtiger breaker ontstaan. Wanneer we de Fibonacci tool erbij pakken dan zien we dat de golden pocket uitlijnt met het orderblock. Dit is zeker een point of interest. Ook hier neemt het momentum toe zien we op de ema’s. De ris test momenteel de ema en bevindt zich nog ruim boven het 50 niveau.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist vindt de grafieken er aardig bullish uitzien. Voor de komende dagen verwacht hij eerst een lichte daling naar ongeveer $58.000 om vervolgens naar de bovenkant van de channel te gaan tussen de $60.500 – $61.000.

De onderzijde van het kanaal moet standhouden voor verdere koersstijging. Verliest Bitcoin zijn support aan de onderkant van dit kanaal, dan zou dat een grote koersdaling kunnen veroorzaken.