Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 12 oktober 2020

Hoe staat het er voor met de Bitcoin koers? Vandaag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin weekly chart

Bitcoin lijkt onderweg te zijn om een higher high te gaan maken. Afgelopen week hebben we een mooie stijging van fib 0.5 naar 0.236 gehad waar de koers is blijven steken onder de blauwe weerstands zone. De stijging van afgelopen week bedroeg maar liefst 9%. De rsi is ook mooi boven de ema gebleven maar heel krachtig liggen die er nu niet bij. Voor meer details zullen we verder moeten gaan inzoomen.

BTC weekly chart – Bron: Tradingview

Bitcoin daily chart

Op de dagelijkse grafiek heeft BTC een zeer krachtige uitbraak van de triangle gehad, zo krachtig dat ook gelijk de weerstandslijn (stippellijn) doorbroken is. De koers is de local high ook voorbijgegaan waardoor er een support zone (rood) is ontstaan.

De komende tijd zal onze analist de 11K – 11.2K in de gaten blijven houden. Tijdens de stijging is de rsi ook flink mee gestegen maar je ziet dat de rsi momenteel aan het afkoelen is maar de ema is nog stijgende. We zien het volume ook aardig dalen. Het zou onze analist dan ook niks verwonderen dat BTC eerst nog de highs in het rode gedeelte gaat testen alvorens een aanval op het blauwe weerstands block gedaan wordt.

BTC daily chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 1h chart

De 4 uurs grafiek geeft dit keer een minder duidelijk beeld dan voorgaande analyses, vandaar dat we deze keer de 1h grafiek erbij hebben gepakt. Op de 4h grafiek lijkt de koers in een zijwaartse trend (geel) te zitten maar zou ook een bull flag (blauw) kunnen gaan vormen. Voor mij op dit moment iets te weinig informatie dat een duidelijke bevestiging kan geven.

Op de 1h grafiek zie je ook dat de koers steeds aan het schommelen is in de range waarbij er een higer low is geprint maar geen higher high. De ema’s zijn nog flink bullish maar de rsi is in een dalende lijn met de ema als weerstand boven zich. Op dit moment staat de rsi zelfs op het punt de middenlijn bearish te kruissen.

BTC 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie: Op de lagere timeframes kan onze analist niet een heel duidelijk beeld krijgen. Wat de hogere timeframes betreft lijkt het erop dat we de rode zone gaan terug testen om vervolgens de weg naar het blauwe weerstands gebied te vervolgen.