bitcoin koers
Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 14 december 2020

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Afgelopen weeksluiting is er een hanging man-candle tegen de weerstand van de All Time High aangezet. Zouden we dan nu de verwachte retrace gaan zien, of blijken de bulls toch sterk te zijn en komt er een nieuwe ATH aan? We nemen jullie deze week weer mee door diverse timeframes om de mogelijkheden te bekijken.

De indicatoren buigen allen iets af naar beneden maar nog niet iets waar we ons direct zorgen over hoeven te maken. Zolang we op de weekly boven de $11.684 – $12.539 sluiten is Bitcoin nog altijd bullish voor de lange termijn, vertelt onze analist.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

Op de dag-grafiek zien we een zijwaartse beweging. Na het zetten van een higer high kunnen we nu ook zeggen dat er een higher low is neergezet.

De bear div weerstandslijn is door de rsi en lbr al aan bovenzijde doorbroken. Dit is vaak al een eerste indicatie dat de Bitcoin koers mee gaat bewegen omhoog. Onze analist heeft de rode div lijn wel op de grafiek gezet aangezien het een potentiële weerstand zou kunnen worden.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin 4-uurs grafiek

Nadat het triangle-patroon gebroken was, is de prijs gedaald tot aan de $17.569, waar het mooi is opgevangen rond de ema200. Hierdoor kunnen we nu een uptrend lijn plaatsen. Samen met de bear div lijn kan dit een rising wedge gaan vormen.

Op de 4-uurs grafiek gebeurt er momenteel vrij weinig. BTC lijkt even op adem te willen komen. Dit zien we ook terug op de indicatoren. De rsi bounced momenteel vanaf de ema wat een bullish teken is.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

We bekijken deze week de 1-uurs grafiek ook nog even, want hier hadden we een mooie bull flag gespot waarbij de ema’s ervoor ook nog eens een bullish cross-over hebben ondergaan. De rsi heeft een dubbele bodem op de 50 lijn gezet maar ondervind nog weerstand van de ema. De lbr heeft een higher low in oversold gezet en is de ema al aan het testen.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is op de lange termijn nog altijd bullish. Zolang we boven de $11.684 – $12.529 blijven is hij van mening dat we bullish kunnen zijn op Bitcoin. Het is natuurlijk geen garantie dat we daadwerkelijk ook zo laag gaan.

Op de daily en lager kan de bull-flag ook nog gaan spelen. Daarvoor zou de koers nog mogen dalen naar $18.7 -$ 18.8 waar confluence met voorgaande highs en de ema’s liggen. Wanneer de bull-flag uitspeelt zou BTC richting de $21K moeten kunnen stijgen, waar tevens confluence ligt met de bear div trendlijn.