Bitcoin koers crash
Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 15 maart 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor ? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

Bitcoin heeft dit weekend een nieuwe All Time High van $61.781 weten te bereiken. Echter, met de start van een nieuwe week zien we de koers wat terugzakken. Op de dagelijkse grafiek zien we dat een bear div gevormd wordt, wel moet de huidige daily candle nog sluiten om dit te bevestigen.

Onze analist vertelt dat de kleine koersdaling niet iets is om je direct zorgen om te maken. De ema’s staan nog mooi in het voordeel van de bulls en de rsi bevindt zich in neutraal gebied. Wel is de rsi op dit moment in gevecht met de ema en als deze vandaag onder de ema sluit is de kans aannemelijk dat de bear div uit gaat spelen.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

De Bitcoin koers bevindt zich op de vier-uurs grafiek in een ascending channel en al geruime tijd boven de EQ (middenlijn). Ook staat het redelijk van de ema’s af. De onderzijde van de channel, waar tevens confluence ligt met de ema55, is volgens onze analist een prima punt om naar toe te gaan alvorens we verder omhoog kunnen kijken.

De rsi is onder de ema gedoken en ligt nu op de 50 lijn die als support dient.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek heeft de ‘descending triangle’ gespeeld, waarbij de snelle koersstijging teniet is gedaan.

Op de 15m is een bodem gezet en daar hebben we de fibonacci getrokken en zien een 0.618 retrace ter hoogte van de trendlijn van de triangle. Een punt om in de gaten te houden voor een verdere down move richting de trendlijn van de channel.

De kracht begint af te nemen op de ema’s en de BTC koers trade al onder de ema55 en 100. Ook de rsi ondervindt veel weerstand van de ema en is gedaald tot het 30 niveau.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lange termijn is onze analist nog altijd bullish, en dat zal ook niet zomaar veranderen.

Op de korte termijn verwacht onze analist echter wel een dipje naar de $55K – $56K om vanaf daar weer omhoog te gaan en wellicht een nieuwe ATH te bereiken. Het niveau van $55K – $56K is trouwens de laatste supply zone op de dagelijkse grafiek. Wanneer we dit level verliezen kan de BTC-prijs dalen tot de $52k. Daaronder ligt pas weer support rond de $47K.