Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 19 april 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

Gisteren kon Bitcoin de gele trendlijn niet houden en zakte de prijs met maar liefst 14% tot een dieptepunt van $51.541. Dit is net boven de close en open van 25 en 26 maart jongstleden.

De candle is gisteren binnen de supply zone gesloten en hoger dan de voorgaande close van de higher low die gemarkeerd is met de gele cirkel. De monthly open (MO) is tevens het breaker level op dit timeframe om te flippen voor een verdere upmove. Een bearish retest is ook nog een mogelijkheid. We gaan maar eens snel inzoomen om meer details te vergaren.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is een duidelijke breaker down te zien. Zoals we hierboven al aangaven is de monthly open een interessant punt. Dit level heeft confluence met golden pocket van de Fibonacci.

De ema’s staan nog in bull stand. Maar wat we wel zien is dat de koers zich eronder bevindt en tevens lijken de ema55 en 100 onderweg naar een bearish cross-over. De rsi heeft de weerstand van de ema doorbroken en is onderweg om het 50 niveau te gaan testen. Ook een punt om nauwlettend in de gaten te houden.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dominantie week-grafiek

Deze week kijken we ook even naar de grafiek van de Bitcoin dominantie. Deze is de afgelopen weken flink gedaald en dat komt vooral omdat de altcoins flink zijn gestegen. Momenteel bevindt de dominantie zich op de schuine trendlijn. Er lijkt nog voldoende ruimte te zijn voor de altcoins.

BTC dominantie weekgrafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

De major support waar onze analist momenteel naar kijkt rond de $50.400 – $51.200. Wanneer we die verliezen zou de BTC-koers mogelijk kunnen dalen tot richting de $42.000.

Momenteel traden we tegen een groot weerstandsniveau aan die zich rond de $58K bevindt. Het zal er vandaag/morgen om spannen wat er hier gaat gebeuren, een bearish rejection richting $51K of een mooie uitbraak richting de ATH net onder de $65K.