Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 21 september 2020

Hoe staat de Bitcoin er deze week voor? Onze analist bekijkt de grafieken en geeft zijn mening in een gedetailleerde Bitcoin prijsanalyse.


3-daagse chart

Zoals verwacht is de Bitcoin koers gestegen naar de $10.8K zone met een hoogtepunt richting de $11.2K. Hier had onze analist vorige week dan ook een wekelijkse weerstandszone getekend (oranje). Tijdens de vorige 2 candles (wat samen 6 dagen is) is de koers gesloten boven de ema8 en 21. Er heeft geen bearish crossover plaatsgevonden en de ema’s buigen nu alweer naar boven.

De rsi bevindt zich boven de middenlijn in neutrale zone en lijkt een aanval om de ema bullish te kruissen in te gaan zetten. Gaan we snel de $11.2 breken en bovenin de channel traden? Dat gaan we eens uitzoeken op de lagere timeframes.

BTC 3D chart – Bron: Tradingview

Bitcoin daily chart

De daily chart van de Bitcoin ziet het er mooi uit. De ema8 heeft net de ema21 en 55 bullish gekruist en alle candle close’s hebben al 6 dagen boven de ema’s plaats gevonden. Kijken we naar de rsi dan zien we dat we de trendlijn doorbroken hebben die al vanaf 31 juli liep. De rsi heeft de ema ook getest en vervolgt zijn weg weer naar boven. Al met al ziet het het aardig uit maar een retrace naar de fib 0.5 level zou zelfs nog in het bullish plaatje passen. Laten we nog eens verder inzoomen om meer details te kunnen zien.

BTC 3D chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 4h chart

Op de 4 uurs grafiek zien we dat er een mooie zijwaartse range ontstaan is waarbij er een higher high buiten de range is geweest. Helaas is er geen higher low geweest. Dit zijn vaak wel twee bevestigingen die onze alanist meeneemt in zijn trade plan. De korte ema’s staan nog in het voordeel van de bulls maar liggen wel heel dicht tegen elkaar aan. Dit kan dus zomaar veranderen. De rsi bevindt zich na een afwijzing van de ema ook op de middenlijn. Hier moet ie niet te veel doorheen zakken, althans geen lower low maken.

BTC 4H chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 1h chart

Deze week analyseert onze analist ook een 1h chart, aangezien de actie momenteel op de lagere timeframes lijkt plaats te vinden. Op de 1h chart is duidelijk een afwijzing te zien op het bear block waarbij de koers zich momenteel op de bull block bevindt. De bull block is ingetekend op de candle met de gele pijl maar heb hem even doorgetrokken zodat je goed kan zien dat de koers altijd de lows en highs weer opzoekt om te testen en er zo een weerstand of support zone van maakt.

Meten we de laatste impulse move met de fibonacci tool dan bevindt de bull block zich tussen de 0.5 en 0.618. Willen de bulls verder omhoog dan moeten ze hier de koers weer laten draaien, gaan we er doorheen dan zal de onderkant van de zijwaartse range waarschijnlijk weer opgezocht worden.

BTC 1H chart – Bron: Tradingview

Conclusie: Shortterm (vandaag/morgen) ziet onze analist de $10.870 als support en de $11K als weerstand. Op de langere termijn zou $10.700 als support moeten houden om bullish te blijven en kunnen we rond $11.200 weerstand verwachten.