Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 22 februari 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag-grafiek

De inefficiency block is nog niet opgevuld maar de Bitcoin koers is dit weekend gestegen tot een nieuwe All Time High van $58.354. De ema’s gaan mooi mee omhoog en de kracht achter de trend blijft nagenoeg gelijk. De rsi stijgt iets minder hard mee omhoog en gaat vandaag hoogstwaarschijnlijk de ema’s net boven het 70 niveau testen.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een bearish divergentie met daaronder nog een inefficiency block. Deze heeft tevens confluence met de fibonacci level 1. Ook op dit timeframe bewegen de ema’s nog mooi mee omhoog en zien we dat de kracht van de trend zo’n beetje gelijk blijft. De rsi is naar beneden aan het trenden en ondervindt weerstand van zowel de trendlijn als de ema.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Ook op de 1-uurs grafiek hier zien we een bearish divergentie maar houdt de koers nog stand door geen lower low neer te zetten. Hoelang Bitcoin dit nog kan volhouden is echter de vraag. De BTC koers is onder de ema55 gezakt en we zien de kracht ook iets afnemen op de ema’s. De rsi is al flink gedaald nu zelfs tot onder de 50 niveau en onder de ema.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Als we kijken naar de hogere timeframes, dan is onze analist nog altijd bullish. De volgende grote weerstand ligt dan rond de $67.000. De kans dat deze bereikt gaat worden is nog altijd erg groot.

Echter, gezien de bearish signalen die we op diverse lagere timeframes zien is de kans vrij groot dat er een retest op de 4h inefficiency block op $53.8K zal komen. Mocht Bitcoin hier onderdoor schieten dan vindt het pas support op de daily inefficiency block rond de $43.500.