Bitcoin
Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 22 maart 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor ? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

Ondanks de bearish divergentie en de rising gedraagt Bitcoin zich nog vrij aardig de afgelopen dagen. Dit komt waarschijnlijk omdat de supply zone tot dusver goede support weet te bieden.

De ema’s bewegen nog steeds met de bulls mee omhoog en op de rsi zien we een gevecht gaande tussen de rsi en ema en gezien de zachte afwijzingen verwacht onze analist dat er een bullish cross-over aan zit te komen.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Binnen de rising wedge van de dagelijkse grafiek is er op de 4-uurs grafiek een bullish pennant ontstaan. Om hier een goede mening over te geven is het volume profiel aangezet. Je wilt bij patroon, naarmate je de apex nadert, het volume zien afnemen. Precies dat is wat we zien op de 4-uurs grafiek. Mocht dit inderdaad gaan uitspelen dan zou het koersdoel van dit patroon rond de $70K liggen.

De ema’s zijn aan het bijkomen maar staan nog altijd gunstig voor verdere stijgingen. De rsi beweegt zich tegen de ema en 50 niveau aan en wordt niet heel hard gerejected. Wanneer deze bullish weet te kruisen zal dit prachtig zijn met een eventuele uitbraak.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Op de lagere timeframe zien we ook higher lows ontstaan die met de supply zone (rood) een ascending triangle vormen. De ema’s staan niet heel gunstig maar op de hogere timeframes staan ze wel positief dus daar maakt onze analist zich niet zo druk om. De rsi is op dit moment neutraal maar we zien dat het op lange termijn wel oplopend is.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Er ligt support op de $55.800 en onze analist verwacht dat we deze week de bovenkant van de rising wedge op gaan zoeken. Echter, mocht de rising wedge uitspelen tot het einde dan zou de koers vanaf daar weer terug kunnen zakken tot $55.800.

Mocht BTC de rising wedge negeren en de ATH verbreken, dan zal er hoogstwaarschijnlijk rond $67.397 op de Fibonacci 1.618 wat weerstand ontstaan.