Bitcoin prijs, Bitcoin
Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 26 april 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin maand grafiek

April loopt alweer op z’n einde dus kijken we vandaag ook even naar de maand grafiek. Bitcoin trade nu al 3 maanden tegen de 1.618 Fibonacci level aan. De huidige candle is bearish gekleurd maar het is eigenlijk meer een candle waarvan we nog niet weten hoe het uit gaat pakken. De candles staan erg ver van de ema’s af en de rsi staat ook flink hoog en is momenteel dalende richting de ema. Laten we maar snel eens verder gaan inzoomen.

BTC maand-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

Afgelopen week is de Bitcoin prijs richting de $51K gezakt, zoals we al hadden verwacht. Wat onze analist een beetje zorgen baart is dat we twee dagen beneden de groene balk zijn gesloten met vandaag een flinke rejection op de ema100.

De lokale structuur is hiermee gebroken, we moeten dus gaan oppassen dat we geen bearish rejection in de golden pocket gaan krijgen. Dan zou de koers met gemak richting de $42K kunnen, waar nog een inefficiency block ligt.

De rsi heeft ook een mooie bounce vanaf het 30 niveau laten zien en staat op het punt de ema ook bullish te kruisen. Echter bevinden de lijnen zich nog wel onder het 50 niveau.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek bevinden we ons nu op een belangrijke punt. De Fibonacci 0.618 is namelijk het niveau die geflipt moet worden willen de bulls de koers verder laten stijgen.

Met een flip bedoelt onze analist doorbreken e terugkomen om te testen. Alleen erdoorheen zonder terug test is gevaarlijk aangezien het een bearish rejection kan zijn met koersdoelen naar de $42K.

De ema’s staan bearish. De ema55 functioneert momenteel als weerstand en heeft confluence met de Fib 0.618. Deze confluence zou een eventuele flip ook sterk maken. De rsi heeft na een lange zijwaartse periode nu eindelijk het 50 niveau weer weten te kruisen. Nu is het zaak om daarboven te blijven.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Voor de lange termijn, denk aan weken tot maanden, is onze analist nog altijd bullish. Voor de korte termijn heeft hij echter geen bias.

Vandaag afwachten is verstandig om te kijken wat er gaat gebeuren in de golden pocket. Wordt deze geflipt of wordt het een pijnlijke bearish rejection? Bij een bearish rejection acht onze analist de kans groot dat de $42K opgezocht gaat worden.

Wanneer de golden pocket wel geflipt kan worden op de 4-uurs grafiek zijn we er nog niet helemaal. Er ligt namelijk nog wel wat weerstand boven, zo rond de $58K die doorbroken moet worden mocht BTC weer een nieuwe ATH willen neer gaan zetten.