Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 28 september 2020

Hoe staat het er voor met de Bitcoin koers? Vandaag analyseert onze crypto analist de BTc grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin weekly chart

Vannacht is er een mooie candle geprint op de weekly chart van de Bitcoin. We zien een hele kleine body met een behoorlijke wick aan de onderkant. Hier kunnen we uit opmaken dat de bears het aan het verliezen zijn van de bulls. Dit zien we ook weer terug in het volume, het verkoopvolume is behoorlijk lager dan daarvoor terwijl het koop volume redelijk stabiel blijft.

De ema’s blijven keurig bullish lopen van elkaar en de koers is erboven weten te sluiten. Ook de trendlijn blijft support bieden net als de vorige highs (gele blok). De rsi blijft mooi boven de middenlijn bewegen en zit op dit moment tegen de ema aan te traden. Gaan we deze week de weerstand rond de $1200 breken of blijven we schommelen tussen de $9.800 – $12K. We gaan eens verder inzoomen voor meer details.

BTC weekly chart – Bron: Tradingview

Bitcoin daily chart

De daily chart ziet er ook nog steeds aardig positief uit. De Bitcoin koers heeft een nieuwe higher low gezet en weet de trendlijn van de channel te respecteren. Ja, hij is er buiten geweest maar de daily candle closes zijn binnen de channel geweest. Wanneer je de laatste impulse wave zou meten vanaf $9.800 tot aan $11.200 dan valt de retrace waar nu de higher low is gezet ook weer precies in de golden pocket. Wat echt positief zou zijn is als er nu ook een higher high wordt neergezet.

Kijken we naar de ema’s dan zien we dat de ema8 de ema21 hoogstwaarschijnlijk vandaag of morgen bullish gaat kruissen. De ema55 ligt er vlak boven en met een beetje power kunnen we die dan ook bullish kruissen. Ook de rsi laat zien dat de bulls er zin in hebben. Na de doorbraak van de trendlijn is deze weer getest om vervolgens boven de ema en de middenlijn te bewegen. De rsi buigt lichtjes af naar boven en het bullish momentum begint toe te nemen. Ik had zelf graag alleen het volume nog wat hoger gezien want die blijft nog steeds dalen.

BTC daily chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 4h chart

Op de 4 uurs grafiek is momenteel een R/S (resistance/support) flip gaande waarbij er ook een rising wedge is gevormd. Dit wordt vaak als een bearish signaal gezien maar onze analist trade liever de horizontale levels. Een rising wedge in combinatie met een bear div is wel gevaarlijk maar op de 4h chart ziet hij nog geen divergence vormen. Wanneer je naar divergence gaat kijken dan is het aan te raden om naar lagere timeframes te gaan om te kijken of je daar de eerste signalen al kunt oppikken.

BTC 4h chart – Bron: Tradingview

De ema’s en rsi staan ook op de 4h chart goed gezind voor de bulls maar ook hier is het volume niet heel denderend. Gaat de rising wedge uitspelen of printen we een higher high komende uren/dagen? We gaan het meemaken. Voor nu kijkt onze analist naar de 1h chart om een eventuele bear div te spotten en naar een eventuele higher high op de daily chart. Deze moet dus boven de $11.200 uit komen. Het liefst zou hij de $11.200 getest zien worden als zijnde een R/S-flip.