bitcoin koers
Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 3 mei 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag-grafiek

Bitcoin trade momenteel in het orderblock waar de maand ook geopend is. De kans dat we het inefficiency block gaan vullen op $42K neemt daarbij af en dat is een goed teken.

We zien dat de ema55 mooi support biedt en het momentum blijft nagenoeg hetzelfde. De rsi laat ook bull power zien. Nadat de ema is getest is de rsi ook het 50 niveau voorbij gegaan en heeft zo goed als een 2e test op de ema gehad.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat de ema’s zich klaar maken om bullish te kruisen. Wel zien we twee inefficiency blocks onder de koers liggen die verstandig zijn om in de gaten te houden.

Als onze analist de rsi ziet bestaat er namelijk een kans dat er een bearish divergentie gaat komen. Als die er inderdaad komt zou de bovenste inefficiency block gevuld gaan worden.

*Zo’n bearish divergentie herken je aan een higher high op de candles en een lower high op de rsi. Het begin punt op de rsi moet wel boven het 70 niveau beginnen wil het een legitieme divergentie zijn.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek is al een flip van de monthly open (MO) te zien en de Bitcoin koers reageert er positief op. Het momentum neemt toe, zowel op de ema’s als op de rsi. De rsi heeft een test gehad op de ema en probeert nu om het 70 niveau voorbij te gaan.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Al met al is onze analist redelijk positief over de Bitcoin grafieken. De supply zone waar BTC momenteel aan het uitbreken is zal voor support moeten gaan zorgen. Dit zal rond de $55.000 liggen.

Houd wel rekening met een grote wick om de inefficiency block te gaan vullen. Deze zou je positie eruit kunnen tikken.
De eerstvolgende weerstand die Bitcoin tegen zal gaan komen ligt rond $61.5K en wanneer we dat weten te flippen wordt het tijd voor een nieuwe All Time High.