Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 31 mei 2021

Hoe staat de koers van Bitcoin (BTC) er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt gaan verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Afgelopen week heeft BTC de $40.000 weer opgezocht, maar werd hier ook direct weer afgewezen. De gele trendlijn heeft stand gehouden dus voorlopig lijkt er nog niets aan de hand. Maar of dat zo zal blijven moeten we dadelijk maar eens gaan beoordelen op de lagere timeframes.  Hier ondervind de koers weerstand van de ema200. De ema55 heeft de ema100 gister bearish gekruist. De rsi is keurig vanaf het 30 niveau gebounced en is ook boven de ema gestegen. Tevens is er een bull div op de rsi te zien.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

We zien het bullish momentum in de 4-uurs grafiek nu toenemen. Er vormen higher lows en de koers nadert een breaker level. En gezien de twee voorgaande candles die enorm bullish zijn zo samen verwacht ik dat het breaker level geflipt gaat worden naar support.  De ema55 loopt er nog net boven maar die zal op dat moment ook geflipt naar support kunnen gaan, dat zal wel het mooiste scenario zijn in iedergeval. De rsi beweegt al een tijdje zijwaarts en bevind zich boven de ema en onder het 50 niveau. Het lijkt erop dat de rsi zich klaar maakt om door het 50 niveau te schieten o0m vervolgens flink te gaan stijgen.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

In de 1-uurs grafiek kun je de eerste tekenen van een stijging al waarnemen. De koers heft de ema55 en bijna de 100 ook weten te flippen naar support en de rsi heeft de ema en het 50 niveau met behoorlijk wat kracht gepasseerd. Er bestaat een kan dat we hier nogmaals een higher low gaan neerzetten maar als ik het momentum zo kan beoordelen dan denk ik dat de koers deze keer al het breaker level gaat flippen.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradinngview

Conclusie

BTC ziet er momenteel licht bullish uit. We kunnen afgewezen gaan worden op de breaker level en in theorie terug zakken naar $33.000 of wellicht $32.000. Echter denk ik dat we de meeste kans hebben om weer richting de $40.000 – $42.000 te gaan. Op dat niveau zullen we naar verwachting wel weer weerstand gaan ondervinden en daar zullen we dan ook gaan kijken wat onze volgende move zal zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten