Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 8 februari 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Afgelopen week heeft Bitcoin een prachtige bullish candle op de grafiek weten te zetten. Wel heeft het de Fibonacci extended 3.618 nog niet kunnen flippen naar support. We zien de ema’s hard omhooggaan waarbij de afstand onderling gelijk blijft. De rsi zit boven het 70 niveau maar wel onder de ema die als een weerstand kan gaan dienen. Laten we eens verder inzoomen voor meer details.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

De descending triangle die we vorige week geschetst hadden heeft niet gespeeld. De koers heeft het patroon aan de bovenzijde verlaten en is weer richting de Fib 3.618 geschoten. Kijkend naar de ema’s kunnen we stellen dat de trend aardig op gang is en dit zien we terug in de rsi die boven de ema beweegt maar nog onder het 70 niveau. Op de 4-uurs grafiek gaan we bekijken of Bitcoin klaar is om verder te stijgen.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Wil jij up-to-date blijven en direct het laatste nieuws ontvangen? Klik hier en volg Newsbit op Twitter.


Bitcoin 4 uurs-grafiek

Nadat het witte block gebroken is heeft BTC een Higher High, Higher Low, Higher High en weer een Higher Low op de kaart gezet. We kunnen wel stellen dat de koers in bullish mode staat en bij een eventuele volgende Higher High wordt de Fib 3.618 hoogstwaarschijnlijk gebroken. Ook op dit timeframe staan de ema’s gunstig voor de bulls maar de rsi ondervindt momenteel nog weerstand van de ema. Op dit moment is de rsi bezig om ook deze bullish te gaan kruisen.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het prijsniveau waar onze analist momenteel naar kijkt is de weerstand op $41.000 – $41.600. Mocht deze flippen dan ligt de weg naar $50.000 redelijk open. Support hebben we op $37.200 zitten met daaronder ondersteuning op $33.800.