Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 8 maart 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

De Bitcoin koers is de afgelopen week wat gestegen maar ondervindt behoorlijk wat weerstand rond de $50K. Hoewel de ema’s gewoon mooi blijven lopen toont de rsi wat zwakte. Zo weet de rsi niet boven de ema te komen en te blijven maar de 50 niveau biedt vooralsnog support. Voor meer detail moeten we even verder gaan inzoomen.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is een duidelijke zijwaartse beweging te zien nadat de falling wedge heeft gespeeld. De supply zone is momenteel 2x terug getest. Tijdens de gehele zijwaartse beweging blijven de ema’in bull stand staan maar de kracht kan niet toenemen.

Momenteel is de koers weer onderweg naar het onderste gedeelte van de range. Het zou mooi zijn als er hier een higher low neergezet wordt. De rsi is door de ema gezakt en zoekt nu steun op het 50 niveau.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Het eerste inefficiency block is inmiddels gevuld maar iets lager ligt er ook nog één. Of deze ook gevuld gaat worden is nog afwachten. Maar mocht dat gebeuren kan er nog steeds een Higher Low op de kaart gezet worden.

De ema’s staan in het voordeel van de bulls en ook de kracht neemt geleidelijk aan toe. De rsi staat wel onder de ema en onder het 50 niveau wat meer richting de bears gaat dan naar de bulls.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lange termijn, zolang de Bitcoin koers boven de $42.000 ligt, blijft onze analist bullish. Op de korte termijn kan de koers echter wel een stukje gaan zakken. Wanneer er op de 1-uurs grafiek een candle close onder de inefficiency block gaat komen dan acht onze analist de kans zeer aannemelijk dat het block eronder ook gevuld gaat worden.

Op de Short Time Frames moeten we in ieder geval zorgen support te behouden aan de onderzijde van de zijwaartse range (geel) en pas wanneer de bovenkant doorbroken en getest gaat worden kunnen we gaan kijken om weer een nieuwe All Time High te gaan neerzetten.