Bitcoin
Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 9 november 2020

Hoe gaat het met de BTC prijs? Elke maandag analyseert onze crypto analist de Bitcoin grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Wederom heeft Bitcoin weer een sterk stijgende week laten zien met als hoogtepunt een prijs van bijna $16.000. De vraag is nu hoe ver de Bitcoin nog door kan stijgen, of dat er een gezonde retrace komt. Onze analist neemt de mogelijke scenario’s door.

De wekelijkse grafiek ziet er qua de indicatoren aardig bullish uit, maar tegelijkertijd laat de rsi en LBR ook een mogelijke adempauze zien. Het eerstvolgende weerstandsniveau bevindt zich op $16.5K – $17.3K. De eerste echte ondersteuning ligt op de vorige highs $13.9K en daaronder rond de $11.7K.

BTC week grafiek – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin dag-grafiek

Het lijkt erop dat er een top is gezet op de daily chart. Normaliter neemt onze analist 3 candle closes om een top te bepalen dus eigenlijk moet vandaag nog sluiten. Maar gezien de grafiek denkt hij dat we de top alvast kunnen bepalen. Wanneer we dat doen, doormiddel van de fibonacci, dan zien we dat de levels die het vaakst worden getest zich allemaal in het blauw/gele block bevinden waar we ook de vorige highs zien.

De ema’s staan in het voordeel van de bulls terwijl de rsi er moeite mee lijkt te hebben. Er is net een rejection geweest vanaf de ema en momenteel lijkt de rsi ook de 70 lijn ook naar onderen te willen kruissen. De LBR zit nog boven de signaal lijn maar als die er ook onderdoor gaat dan is dat een aardige bevestiging van een adempauze.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4 uurs-grafiek

Na het zetten van een higher low lijkt er een lower high te gaan vormen. Dit zou een bevestiging van een tijdelijke daling kunnen zijn met short term een test van de vorige highs die tevens confluence hebben met de 4h fibonacci levels en dan met name de golden pocket.

Echter, voor deze levels hebben we ook nog een trendlijn (blauw) lopen die ook nog wel eens als support kan gaan dienen. Ter hoogte van deze trendlijn loopt ook de ema55. Hoewel een trendlijn met twee touches niet voldoende genoeg bevestigd is houd onze analist hem wel alvast in de gaten.

De ema’s staan in het voordeel van de bulls, een retest op de ema55 of 100 is imo nog bullish te noemen. De rsi weet niet zo goed wat die wil en wisselt constant van plek met de ema en bevinden zich rond de 60 op de schaal verdeling. De lbr en macd laten hetzelfde zien met het grootste verschil dat het bearish momentum op de macd begint af te nemen terwijl op de lbr nog een beetje bullish momentum is.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Longterm kan onze analist niets anders dan bullish zijn en verwacht hij dat we dit jaar de $17.000 grens gaan zien. Op de korte termijn acht hij een (kleine) retrace aannemelijk. De eerste supportzone die we in de gaten moeten houden is de golden pocket zone op de 4-uurs grafiek ($13.8K – $14.2K).  Mocht deze geen stand kunnen houden dan ligt daaronder de daily golden pocket nog in de veel besproken blauw/gele zone ($11.7K – $12.5K). Sluiten we hier op de hogere timeframes gewoon boven dan ben is onze analist bullish. Krijgen we een daily close onder de 4h golden pocket dan is het misschien verstandig om naar een short setup te gaan kijken.