jerome powell, fed
Bitcoin

Bitcoin koers reageert goed op uitspraken voorzitter Amerikaanse centrale bank

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, kroop gisteren achter zijn spreekgestoelte om de markt in te lichten over het beleid van zijn centrale bank. Bitcoin reageerde daar overwegend positief op, want de koers staat vandaag 2,4% hoger op 59.000 dollar en lijkt zich langzaam weer te herpakken.

Belangrijke data op komst

Er staat voor deze week belangrijke inflatiedata op de agenda in de Verenigde Staten. Precies die data gaat mogelijk het rentebeleid van de Federal Reserve in 2024 enorm beïnvloeden.

Jerome Powell gaf echter aan dat ze “meer goede data” nodig hebben om zeker te weten dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%. Om die reden is het extra belangrijk dat de inflatie donderdag weer een teken van zwakte geeft en mogelijk nog verder daalt.

Volgens de Fed-voorzitter blijven de beleidsmakers van de centrale bank huiverig voor de risico’s die een heropleving van de inflatie met zich meebrengen. Ze willen niet te vroeg beginnen met het verlagen van de rente.

Aan de andere kant willen ze de ook niet te laat starten, omdat dan de economie in de problemen kan komen. “We balanceren momenteel die twee risico’s. Dat is de essentie van ons denkproces deze dagen”, aldus Jerome Powell.

Renteverlaging in september?

Voor nu lijkt de markt in te zetten op een renteverlaging in september van de Amerikaanse centrale bank.

De kans daarop ligt momenteel op 73,3% volgens de markt, terwijl een renteverlaging op 31 juli slechts 4,7% kans heeft volgens de markt.

Donderdag krijgen we dus een nieuwe CPI en de verwachting is dat die op 3,1% binnenkomt, terwijl we afgelopen maand nog een CPI van 3,3% hadden. Wat dat betreft is de CPI onderweg naar beneden, mits de data natuurlijk op deze manier op de borden verschijnt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen