Nieuws, Prijsanalyse, Trending

Bitcoin richting 6000 dollar: Waarom crasht Bitcoin?

De laatste 2 dagen zien we grote verliezen in de crypto wereld. De Bitcoin koers komt onder de $7000 dollar en blijft dalen richting de 6000 dollar. Waarom crasht Bitcoin nou eigenlijk? Hieronder vind je een analyse van de Bitcoin crash van vandaag.

Bitcoin daalt meer dan 10% in 2 dagen tijd

De Bitcoin prijs is een lange tijd vrij stabiel gebleven. Echter kwam daar gister verandering in. De Bitcoin koers is in 2 dagen 10% gedaald en vandaag verloor Bitcoin in 2 uur tijd $500 dollar. Op crypto exchange Bitfinex bereikte de Bitcoin koers zelfs een dieptepunt van $6.219 dollar. We kunnen dus wel van een crash spreken. Op dit moment is 1 Bitcoin ongeveer $6.770 dollar. Waarom crasht bitcoin, Bitcoin crash

Waarom crasht Bitcoin?

Veel media geven aan dat de Bitcoin crash te maken heeft met een nieuwe aanval op de Zuid Koreaanse crypto exchange ‘Coinrail’. Deze crypto hack kwam zondag aan het licht en deed de gemoederen over de veiligheid van crypto’s weer oplopen. Toch is dit niet de enige aanleiding van de Bitcoin crash. Een lange tijd van een stabiele crypto koers betekent vaak maar één ding: Actie! Maar niemand wist zeker of deze actie positief of negatief zou uitpakken voor de Bitcoin koers. De hack op de crypto exchange is niet de enige aanleiding, maar kan worden gezien als een duwtje in de verkeerde richting.

Wat betekent de crypto crash voor de toekomst?

De crypto crash van vandaag die er voor gezorgd heeft dat de Bitcoin koers ver onder de $7000 dollar is gedoken, voorspelt niet veel goeds. Volgens veel experts betekent de crash, die deze twee dagen plaats gevonden heeft een neerwaartse spiraal. Het is dan ook mogelijk dat Bitcoin volgende week onder de $6000 dollar zakt. Toch is niet iedereen zo pessimistisch gestemd. Veel crypto handelaren zien deze prijsdaling als een perfect moment om extra Bitcoins te investeren. Wil jij weten of het verstandig is om je Bitcoins te verkopen, of dat vandaag juist de kans is extra te investeren? Lees dan het volgende artikel: Prijsanalyse 10 juni: Kopen of verkopen.