Bitcoin Nieuws

Bitcoin schiet voorbij $60K en Ethereum bereikt nieuwe ATH

De Bitcoin prijs heeft vanochtend een lokaal hoogtepunt van $61.450 bereikt en ook Ethereum bereikte zelfs een nieuwe ATH van $2.196.


Bitcoin koers stijgt tot boven de $60k

De Bitcoin koers ligt voor het eerst sinds een maand weer boven de $60.000 grens. Dit terwijl het een maand geleden nog terugzakte tot $50.000. BTC wist echter te bouncen op dit niveau waardoor het een tijd lang tussen de $55k en $59k handelde. De afgelopen weken werd de Bitcoin prijs een aantal keren gereject rond de $60k maar vandaag zien we dat deze dan eindelijk is doorbroken.

Bitcoin prijs doorbreekt $60k – Bron: Tradingview

Ondertussen steeg de Ethereum prijs vanochtend tot zijn hoogste punt ooit van bijna $2.200. Al tijden lang presteert de altcoin beter dan BTC dus de koersstijging van vandaag komt niet geheel uit de lucht vallen.

Hoewel het onduidelijk is of er een oorzakelijk verband is, komt de prijsactie slechts enkele dagen voordat de Amerikaanse exchange Coinbase wordt verhandeld op de Nasdaq beurs. Het is een zeer belangrijke gebeurtenis voor de cryptowereld en een teken dat de markt volwassen wordt.

Naast dit evenement speelt nog een ander gegeven. Er is namelijk een kans dat er dit jaar een Bitcoin ETF goedgekeurd gaat worden. Dit bleek nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) had bevestigd dat het de aanvraag van ETF-gigant WisdomTree aan het herzien was.

De toezichthouder begon vorige maand de ETF-applicatie van VanEck te herzien en nog eens zes bedrijven hebben registratieformulieren ingediend waarin ze aangeven een BTC ETF te willen lanceren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten