Bitcoin

Bitcoin staat in de schijnwerpers nu Visa en MasterCard Rusland uitsluiten

Steeds meer bedrijven vertrekken uit Rusland als gevolg van de oorlog die het land gestart is tegen Oekraïne. Recentelijk hebben ook de belangrijkste betaalbedrijven ter wereld, zoals Visa, Mastercard en PayPal hun diensten stopgezet. Het is dan ook niet gek dat analisten verwachten dat steeds meer Russen zich op de cryptomarkt zullen gaan begeven.

Volgens een recent rapport van Chainalisis kende de handel tussen de Russische roebel en cryptocurrencies een sterke stijging. Dit is een indicatie dat meer mensen cryptocurrenncies zoals Bitcoin, Ethereum en USDT gebruiken om internationale betalingen te doen.


Zullen Russen massaal overstappen op crypto?

De vraag die veel investeerders zich nu stellen is dan ook: Zullen cryptocurrencies een alternatieve route zijn voor Russische bedrijven en burgers? Volgens sommigen is het antwoord hierop: Nee. Dit aangezien ook crypto transacties goed gemonitord kunnen worden door Westerse overheden. Anderen zeggen dat we wellicht toch een grote groei in crypto gebruik kunnen gaan zien in Rusland. Dat het een interessante tijd wordt is in ieder geval zeker.

Grote technologiebedrijven zoals Visa, PayPal en MasterCard hebben ervoor gekozen om Rusland sancties op te leggen. De CEO van Visa schreef waarom het bedrijf hiervoor gekozen heeft:

“We zijn gedwongen te handelen na de niet-uitgelokte invasie van Oekraïne door Rusland en de onaanvaardbare gebeurtenissen waarvan we getuige zijn geweest”, zei Alfred Kelly, CEO van Visa, waarbij het bedrijf eraan toevoegde dat het de transacties “de komende dagen” zou stopzetten.

“We nemen deze beslissing niet lichtvaardig”, zei Mastercard in een verklaring. “Mastercard is al meer dan 25 jaar actief in Rusland.”

Zal de vraag naar cryptocurrencies groeien nu SWIFT, PayPal, Mastercard en Visa allemaal Rusland boycotten? Alleen de tijd zal het leren.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?