Bitcoin

Bitcoin staat op het punt om $10.000 te testen

De Bitcoin prijs heeft eindelijk een positieve beweging gemaakt en is nu mogelijk in staat om het cruciale prijsniveau van $10.000 te testen.


Is de volatiliteit terug?

Bitcoin vertoont al een hele lange tijd vrijwel geen volatiliteit. Vooral de laatste weken bewoog de BTC prijs nog maar nauwelijks, terwijl Bitcoin consolideerde op het belangrijke ondersteuningsniveau van $9.000 – $9.100.

Echter, vandaag liet Bitcoin eindelijk een teken van beweging zien. De prijs steeg vandaag namelijk van $9.100 naar $9.400. De vraag die we ons nu kunnen stellen is: Is de volatiliteit terug of is de koersstijging slechts een korte opleving?


Cruciale ondersteuning van $9.000 is sterk

De Bitcoin koers breekt vandaag dus naar boven uit, maar ondanks de prijsstijging bevindt de prijs zich nog steeds binnen de oplopende driehoeksstructuur. Dit betekent dat de grootste crypto munt constant hogere dieptepunten maakt sinds de crash van 12 maart. Dit zorgt ervoor dat de ondersteuningszone rond de $9.000 steeds sterker wordt en de kans dat BTC naar boven uitbreekt groter en groter wordt.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek – Bron: Tradingview

Op dit moment verhandelt de Bitcoin nog steeds boven de 100-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s), wat een bullish signaal is. Zolang de Bitcoin prijs boven deze MA’s blijft, bevindt de markt zich in het bullish territorium.

Het is echter onwaarschijnlijk dat er een plotselinge ‘enorme’ prijsstijging optreedt. Dit aangezien de prijs nog steeds binnen een krappe zone ligt. Pas wanneer BTC de $9.650, de $9.800 en de $10.500 weerstand weet te doorbreken kunnen we spreken van een echte uitbraak.


Het bullish scenario

In een bullish scenario zal de Bitcoin koers in 1 keer doorstoten tot het niveau van $9.600 of heel even terugzakken tot $9.200 en vervolgens de $9.600 weerstand testen. Vanuit hier kan BTC dan door stijgen tot $9.800.

Momenteel is $9.200 een cruciaal ondersteuningsniveau om vast te houden. Mocht dit lukken dan zal dit de kansen op meer opwaartse groei vergroten.


Een bearish scenario

Ook voor een bearish scenario is het niveau van $9.200 curciaal. In dit scenario zal de BTC koers vastlopen op de $9.400 weerstand en zal het vervolgens terugzakken tot onder de $9.200.

Als de koers tot onder de $9.200 zakt kunnen we een verdere koersdaling verwachten. Het verliezen van dit niveau zou een test van het $8.400 – $8.700 kunnen veroorzaken.

Al met al kan de markt een opwaarts momentum behouden zolang er de Bitcoin prijs boven de $9.200 blijft. Vanuit hier kan BTC vervolgens nieuwe jaarlijkse hoogtepunten bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?