Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin staat op het punt van een grote uitbraak

Bitcoin is afgelopen tien dagen in een stroomversnelling geraakt, waarbij de prijs zelfs naar het hoogste punt in zes weken tijd is gestegen.


Bitcoin op weg naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten

Na het jaar boven de $47.000 te zijn begonnen, crashte de Bitcoin prijs op 24 januari onder de $34.000. Nu lijkt de positiviteit echter weer helemaal terug te zijn gekeerd. BTC handelt namelijk alweer boven de $44.000 en nadert het hoogste niveau van het jaar. De algemene trend is sinds 13 maart sterk opwaarts gericht en veel analisten zijn van mening dat Bitcoin op het punt staat een grote doorbraak te maken.

BTC grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Er zijn verschillende factoren die een sterke stijging van de prijs van Bitcoin kunnen veroorzaken. Een daarvan is het vergroten van de reguliere adoptie. Hoewel Bitcoin nog steeds niet algemeen wordt geaccepteerd door bedrijven, wint het langzaam aan grip. Daar zijn steeds meer mensen zijn zich dan ook van bewust. Een andere factor is de toename van institutionele investeringen en een terugkeer van de risicobereidheid van particuliere beleggers in verschillende markten.

Deze twee factoren, in combinatie met de huidige prijsactie, zorgen voor een zeer positief sentiment onder investeerders. Als de BTC prijs spoedig de $45.000 grens weet te doorbreken zou dat op een voorzetting van de opwaartse trend kunnen duiden. Dit zou op zijn beurt de weg vrij kunnen maken naar het weerstandsniveau van de $50.000.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een bearish scenario

Als Bitcoin er niet in slaagt het weerstandsniveau van de $45.000 te doorbreken, zou dit kunnen wijzen op een mogelijke correctie. Deze correctie zal de BTC prijs vervolgens terug duwen tot het ondersteuningsniveau van $43.000. Als het bearish patroon dan intact blijft, zou een scherpe daling naar het belangrijkste ondersteuningsniveau van de $40.000 kunnen volgen.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten