Blockchain Nieuws, Nieuws

Blockchain Nieuws, Nieuws

Bitcoin-startup brengt Lightning Netwerk naar Amazon, Starbucks, Uber en meer

Fold, is een in de Verenigde Staten (VS) gevestigd startup dat zich bezighoudt met Bitcoin (BTC)-betalingen. Nu heeft deze startup het mogelijk gemaakt om BTC-betalingen te doen bij grote bedrijven als Amazon, Starbucks, Uber, Whole Foods en meer.


Tweede-laags oplossing

Het Lightning Netwerk van Bitcoin (BTC) is momenteel een tweede-laags oplossing voor de schaalbaarheidsbeperkingen waar BTC mee kampt. Het netwerk maakt het mogelijk om buiten de blockchain toch BTC-transacties uit te voeren. Vervolgens worden de betalingen doorgegeven aan de onderliggende blockchain om hiermee problemen te voorkomen. Hierdoor kunnen er veel meer BTC-transacties uitgevoerd worden dan op de oorspronkelijke blockchain.


Erg nauwkeurig

Fold beweert dat hun oplossing erg nauwkeurig is. Zo zouden deelnemende retailers vanaf een honderd miljoenste van één BTC kunnen verrekenen.

Deze betalingen worden vervolgens via de Fold-website uitgevoerd, waarbij gebruikers een verkoper kan selecteren en een factuur kan opstellen. Betalingen worden uitgevoerd door middel van de lightning-wallet op de website.


Geen Know-Your-Customer

Om de diensten van het bedrijf zo breed mogelijk te vermarkten, is Fold gericht op het houden van vertrouwen met diverse methodes. Het bedrijf zal hierbij geen Know-Your-Customer (KYC)-proces uitvoeren, geen cheques uitschrijven en gegevens niet langer bewaren dan nodig voor de transacties. Ook zal er uitsluitend kunnen worden betaald met Bitcoin (BTC), altcoins zullen niet worden ondersteund.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten