Bitcoin stijgt richting $11k en herovert $200 miljard market cap

De prijs van de Bitcoin komt steeds dichter bij de $11.000 door de plotselinge prijsstijging van vandaag.


Stijgijng van de Bitcoin prijs

De Bitcoin heeft opnieuw een marktkapitalisatie van meer dan $200 miljard bereikt, nadat de prijs vandaag met meer dan 4% is gestegen. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt nu $201,2 miljard. Gisteren stond het nog op $193,6 miljard.

De prijs van de Bitcoin bereikte zojuist een prijs van $10.930. Dit komt na een week waarin de prijs langzaam is gestegen. De BTC prijs is deze week namelijk met 5,5% gestegen. Echter, als we kijken naar een periode van 30 dagen dan staat Bitcoin nog in de min.

Bitcoin koers maandelijkse grafiek – Bron: CoinMarketCap

Deze recente groei komt doordat grote investeerders hun Bitcoin bezit vergroten. Volgens gegevens van Glassnode is het aantal adressen met minstens 1.000 Bitcoin gestegen in de afgelopen 3 maanden van 2.154 naar 2.202. Omgekeerd daalde het aantal adressen met meer dan 10 Bitcoin in dezelfde periode van 154.162 naar 153.108. Dit geeft aan dat kleinere investeerders verkopen, terwijl grote investeerders kopen.


Bitcoin dominantie daalt

Ondanks de recente prijsstijging is de dominantie van Bitcoin sinds mei aan het afnemen. Deze is gedaald van 68,94% naar de huidige waarde van 56,9%, de laagste waarde in meer dan een jaar. Ethereum, aan de andere kant, zag zijn marktdominantie in dezelfde periode omhoogschieten, van 7,69% tot 12,21% in een jaar tijd.

De recente groei van Bitcoin valt samen met het stijgende circulerende aanbod van Tether. De marktkapitalisatie van Tether bereikte net de $14,7 miljard, wat meer dan drie keer zoveel is als tijdens de “Black Thursday”, de crash van 18 maart. Nu het aanbod van Tether sneller dan ooit groeit, kan dit een indicator zijn dat er mogelijk aanzienlijke fondsen op de loer liggen om de markt te betreden.