Newsbit

Bitcoin koers

Bitcoin stijgt tot $46K terwijl exchange reserves extreem laag liggen

Bitcoin koers

De exchanges reserves liggen op een dieptepunt en dat kan bijna niet anders betekenen dan dat dit de Bitcoin prijs naar boven zal drukken, zo vertelt een analist. Daarnaast heeft BTC een higher low op de week grafiek neergezet wat een teken van herstel aanduidt.


Analist: Er komt een onvermijdelijke aanbodschok

De Bitcoin koers daalde eerder deze week even tot een dieptepunt van $43.400, waardoor veel analisten verwachtten dat de grootste cryptomunt spoedig weer de $42.000 ondersteunning zou gaan testen. Vandaag blijkt echter dat BTC bulls sterker zijn dan verwacht. De Bitcoin prijs is in de afgelopen 24 uur namelijk met 3 procent gestegen waardoor de prijs vandaag weer rond de $46.000 ligt.

“Dit kan een macro-higher low zijn voor BTC. Zolang we boven de $41.000 zitten ben ik bullish. De Bitcoin koers ziet er vaak slecht uit en verrast investeerders dan uit het niets,” zo vertelde de populaire crypto handelaar Pentoshi.

Ook crypto analist Rekt Capital vertelt dat de BTC grafiek er helemaal niet zo slecht uitziet. Hij schrijft:

Niet alleen vindt #BTC hier nog steeds steun… Maar het heeft ook in een vroeg stadium een Higher Low gevormd.”

Over het algemeen bijven de meeste analisten dus nog altijd redelijk bullish.


Bitcoin exchange reserves liggen steeds lager

De Bitcoin exchange reserves liggen ook extreem laag, zo bevestigen gegevens van CryptoQuant. Het bereikte deze week zelfs een nieuw meerjarig dieptepunt.

Dit is een signaal dat steeds meer investeerders hun BTC-tokens vasthouden. Het lijkt dus onvermijdelijk dat er een zware aanbodschok plaats zal gaan vinden waarin de koers flink kan gaan stijgen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top