Bitcoin

Bitcoin stijgt voor korte duur na aankondigingen Federal Reserve

De Federal Reserve heeft aangegeven dat het nog steeds van plan is de rentetarieven vanaf maart te verhogen.


Eigenlijk is er weinig veranderd

De Federal Reserve heeft gisteren aangekondigd dat de rente voor nu op 0% blijft staan. De eerste renteverhoging van dit jaar staat echter gepland voor maart.

Het persbericht viel samen met een piek in de prijs van Bitcoin. Het steeg van $37.800 tot $39.200 in een tijdsbestek van 20 minuten. Maar zo snel als de prijs steeg, zakte hij ook weer terug naar zijn oude prijs.

De aankondiging van de Federal Reserve heeft eigenlijk helemaal niks veranderd.

BTC 1-uur candle grafiek – Bron: Tradingview

Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Inflatie terugbrengen

De vergadering van het Federal Open Market Committee herhaalde grotendeels wat analisten de afgelopen maanden hebben gesuggereerd. Ze willen de inflatie, die in december 7% bereikte, terugbrengen tot een streefpercentage van 2%. De werkgelegenheid moet hoog blijven. Om deze reden zal de Fed haar rentetarieven met maar liefst 0,25% verhogen per kwartaal.

De federal funds rate is het tarief waartegen banken van de ene op de andere dag geld kunnen lenen uit elkaars reserves. Het verhogen van de rentetarieven heeft een domino-effect op de hele economie. De verhogingen dragen bij aan stijgende creditcardrentes en hypotheekkosten voor consumenten, die in 2022 waarschijnlijk minder hoeven te investeren in aandelen of crypto valuta.

Het comité verklaarde ook dat het in maart een einde zou maken aan de aankopen van assets. Het gevolg hiervan was dat de geldhoeveelheid in de VS toenam.

In tegenstelling tot cryptomarkten, sloegen de aandelenmarkten na het nieuws terug in negatief gebied. Gezien de op-en-neer gaande week op Wall Street, is het onduidelijk of ze daar zullen blijven.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen