Newsbit

Mining Bitcoin (BTC)

Bitcoin Taproot-activering aanstaande: bijna alle grote Bitcoin-miningpools ondersteunen de upgrade

Mining Bitcoin (BTC)

De Bitcoin (BTC) Taproot-activering lijkt enorm in de buurt te komen, nu de top 10 BTC-miningpools de protocolupgrade ondersteunen. Inmiddels signaleert ongeveer 73% van de BTC hash-snelheid dat de nieuwe protocolupgrade ondersteund wordt.


Grootste BTC-miningpools ondersteunen upgrade ook

Eén van deze miningpools, afkomstig van de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, Binance, heeft inmiddels ook laten weten dat zij zijn begonnen met de signalering voor Taproot via hun miningpool: Binance Pool. Naar verluidt vond dit plaats op BTC-blokhoogte 683.878.

Hiernaast hebben ook de twee grootste BTC-miningpools, AntPool en F2Pool, al heel snel hun ondersteuning voor de Taproot-activering bekend gemaakt. SlushPool, momenteel de 12e grootste pool in termen van totale hash-snelheid, is begonnen met de signalering voor de Taproot-upgrade. Zij waren hiermee de allereerste. Inmiddels ondersteunen vrijwel alle grote BTC-miningpools de upgrade al.


Upgrade lijkt niet meer ver weg te liggen

De upgrade voor het protocol kan alleen doorgaan wanneer ten minste 90% van de 2016 gedolven blokken in een moeilijkheidsperiode een activeringssignaal bevatten. Momenteel ligt dit percentage op ongeveer 73%, waardoor nog ten minste 17% hierin gewonnen moet worden.

De activering van de Taproot-upgrade moet voor uiterlijk 11 augustus worden vergrendeld om de netwerkupgrade in november te laten plaatsvinden. Mag dat lukken, dan is dit wellicht wel de meest opvallende verbetering op protocolniveau in de afgelopen 4 jaar voor de grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie. Deze upgrade maskeert namelijk in feite de bestedingsvoorwaarden die voorgeschreven zijn door partijen die transacties uitvoeren. Dit is een functie die wordt aangeprezen om aanzienlijke implicaties te hebben voor zowel de privacy als de slimme contractmogelijkheden van het volledige Bitcoin-protocol. Het is echter nog niet zeker of de upgrade in november van dit jaar door zal gaan. Hiervoor moeten nog enkele stappen gezet worden. De upgrade lijkt echter niet meer ver weg te liggen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top