Bitcoin-BTC
Bitcoin

Bitcoin Taproot-upgrade slechts enkele dagen van nu verwijdert

De Bitcoin (BTC) Taproot-upgrade zal naar verluidt in de komende zeven (7) dagen voltooien. De Taproot-upgrade heeft als doel om de privacy, efficiëntie en slimme contracten van het netwerk aanzienlijk te verbeteren.


Eerste grote upgrade sinds 2017

Het heeft lang geduurd voordat er een grote upgrade plaatsvond op het Bitcoin-netwerk. Taproot is dan ook de eerste grote upgrade sinds augustus 2017, toen destijds SegWit aangekondigd werd. Deze upgrade zorgde destijds voor een verbetering van de indeling van transacties binnen het Bitcoin-transactieblok. Dit zorgde op zijn beurt voor hogere transactieverwerkingssnelheden.

Naar verluidt is de nieuwe upgrade ingesteld voor implementatie na het bereiken van een consensus van 90% onder alle Bitcoin-miners, wereldwijd. De Bitcoin-ontwikkelaar Hampus Sjöberg tweette het volgende:


Wat brengt de upgrade met zich mee?

Taproot zal de ‘Merkelized Abstract Syntax Tree’ (MAST) introduceren, die ervoor zorgt dat de afzender en ontvanger samen een afwikkelingstransactie kunnen ondertekenen.

Ook zal de ‘Schnorr Signature’ worden geïmplementeerd. Dit is een algoritme dat ervoor zorgt dat gebruikers meerdere handtekeningen kunnen samenvoegen tot één voor een enkele transactie. Dit zorgt voor een verkleining van het inherente zichtbare verschil tussen reguliere en multisig-transacties. Deze functie kan ook worden ingezet om zowel de privé- als openbare sleutels van de gebruiker te wijzigen op een manier die verifieerbaar is om de legitimiteit van elke transactie te bevestigen. Verwacht wordt dat de upgrade op of nabij 14 november zal worden geactiveerd.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?