Bitcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Bitcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Bitcoin-uitstroom van gecentraliseerde exchanges stijgt naar 100.000 BTC per maand

Gecentraliseerde exchanges hebben sinds november 2020 hun zwaarste week van Bitcoin-opnames meegemaakt.


Dieptepunt voor 2021

De uitstroom van bitcoins van gecentraliseerde exchanges is tot nu toe op het hoogste niveau gestegen. De afgelopen zeven dagen is ongeveer 40.000 BTC ingetrokken. Volgens Glassnode’s rapport van 2 augustus is de uitstroom van Bitcoin voor de derde keer sinds september 2019 versneld tot een snelheid van meer dan 100.000 BTC per maand. De analyseprovider schat dat slechts 13,2% van de circulerende BTC momenteel op beurzen wordt gehouden.

“Dit vertegenwoordigt een bijna volledige retracement van het aanzienlijke instroomvolume dat werd waargenomen tijdens de uitverkoop in mei”, aldus het rapport.

BTC Exchange Netto Positieverandering. Bron: Glassnode

De uitstroom steeg eind april 2020 tot bijna 150.000 BTC per maand na de gewelddadige crash van “Black Thursday”. Hierbij daalden crypto prijzen in minder dan twee dagen met meer dan 50% daalden. Dit gebeurde omdat de toenmalige Amerikaanse president Trump een reisverbod aankondigde tussen Europa en de Verenigde Staten in maart toen de pandemie van het coronavirus verhevigde. Ondanks de agressieve crash was Bitcoin eind mei 2020 met 150% hersteld, wat een zware accumulatie tot gevolg had.

De uitstroom kwam in november 2020 opnieuw in de buurt van 150.000 BTC per maand. Toen Bitcoin nam een hoge vlucht om zijn toenmalige recordprijs van $20.000 te testen. De volgende maand bereikte BTC nieuwe recordhoogtes.


Reserves beginnen af te nemen

Glassnode merkt uiteenlopende trends op tussen Coinbase en Binance gedurende het grootste deel van 2021. Coinbase heeft een aanzienlijke uitstroom meegemaakt terwijl Binance de grootste ontvanger van BTC was.

De reserves van Binance beginnen nu echter af te nemen, met 37.500 BTC (ter waarde van ongeveer $1,5 miljard) die de afgelopen week de beurs verlieten. Coinbase-saldi bleven stabiel in juni. Terwijl de exchange medio juli 30.000 BTC ontving, werd de afgelopen week 31.000 BTC van het platform gehaald.

Kijkend naar het macro-sentiment, verwees de on-chain analytics-provider naar zijn “Liveliness-metric” om trends in accumulatie te identificeren. De metriek, die de verhouding meet van de som van de vernietigde coindagen en de som van alle coindagen die ooit zijn gecreëerd, geeft een brede trend van accumulatie aan na de onmiddellijke uitverkoop van mei.

“Het lijkt erop dat HODLing en accumulatie de meest waarschijnlijke dominante trend in de on-chain-markt is”. Zo concludeerde het rapport.

BTC Liveliness-grafiek. Bron: Glassnode

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten