crash van de cryptomarkt
Bitcoin

Enorme uitstroom uit Bitcoin-ETF leidt tot koers crash van 17,5%

Bitcoin handelde in de nacht van dinsdag op woensdag onder de 61.000 dollar en lijkt enorm in de problemen te zitten. Wanneer komt deze dip ten einde? Vorige week vierden we met 73.800 dollar nog een nieuwe all-time high en nu lijkt het sentiment compleet omgeslagen.

Wat is er aan de hand met de digitale munt?

Spot Bitcoin ETFs doen Bitcoin pijn

De Spot Bitcoin ETFs moesten gisteren een tweede achtereenvolgende dag van uitstromen opschrijven. Hoewel de exodus bij Grayscale lager was dan de 642 miljoen dollar van 19 maart, zorgden de lage instromen bij andere ETFs voor matige cijfers.

“Er is voor bijna 500 miljoen dollar uit de Spot Bitcoin ETFs gestroomd de afgelopen twee handelsdagen”, aldus Tedtalksmacro.

De markt lijkt momenteel te wachten op het nieuwe rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, die vanavond komt. Meteen daarna volgt de persconferentie van voorzitter Jerome Powell, die zijn licht zal laten schijnen op de hoge inflatiecijfers in Amerika.

Wat dat betreft zou het mooi zijn als we vandaag een positieve reactie van de Spot Bitcoin ETFs zien. Zou dit het moment zijn waarop “de boomers” besluiten om de dip te kopen en weer massaal op de koopknop te drukken? Dat is te hopen, want meer van dit soort dagen zouden niet gezellig zijn voor de Bitcoin koers.

We hebben een positieve dag nodig

De handelsfirma QCP Capital waarschuwde in zijn Telegram-kanaal voor een derde dag van netto-uitstromen voor de Spot Bitcoin ETFs. We hebben nu twee dagen achter elkaar tikken gehad en de Bitcoin koers kwakkelt al wat langer.

Een derde dag van netto-uitstromen voor de Bitcoin ETFs kan het vertrouwen weleens verscheuren, zo stellen de analisten van QCP Capital.

Op dit moment lijkt Bitcoin zich enigszins te herpakken met de huidige koers van 62.100 dollar; maar dat hebben we eerder natuurlijk ook gedacht. Voor nu moet Bitcoin dan echt weer richting de 70.000 dollar om dat te bewijzen.

Tot dat moment is het lastig om te stellen dat de dip alweer voorbij is, want dat zou gewoon te optimistisch zijn. Vergeet ook niet dat dit soort dalingen normaal zijn voor Bitcoin tijdens bullmarkten.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?