Bitcoin vecht voor $10.000 – Goud stijgt naar hoogtepunt

De poging van Bitcoin om de psychologische weerstand van $10.000 te doorbreken, lijkt opnieuw tot stilstand te zijn gekomen. Dit terwijl de goud koers naar nieuwe hoogtepunten stijgt.


Is Bitcoin klaar om de $10k te doorbreken?

De Bitcoin koers ligt op het moment van schrijven rond de $9.733, wat neerkomt dat de munt een winst van 145% heeft geboekt sinds het dieptepunt van $3.870 op 12 maart.

Ondanks de enorme winst die de munt geboekt heeft weet het nog niet de psychologische $10.000 grens te doorbreken. Bitcoin heeft deze maand al 3 keer geprobeerd de grens te overschrijden, maar de aanval is telkens afgeslagen.

De goud koers daarentegen bereikt nu dagelijks nieuwe hoogtepunten. De koers van het edelmetaal ligt op dit moment rond de $56.313 per kilo, wat 3,31% hoger is dan een maand geleden. Deze koers is daarmee ook de hoogste koers sinds oktober 2012. Toch betekent dit niet direct dat goud een betere investering is dan Bitcoin.

“Bitcoin is niet in staat geweest om boven het niveau van $10.000 te blijven maar de munt heeft het hele jaar door aanzienlijke winsten behaald. Goud is sinds 1 januari 2020 met meer dan 15% gestegen, maar we moeten niet vergeten dat BTC in dezelfde periode ook met 33% is gestegen “, aldus Marcus Swanepoel, CEO van cryptocurrency-platform Luno.

In wezen suggereert Swanepoel dat Bitcoin mogelijk te maken heeft met tijdelijke uitputting, omdat kopersmoeheid vaak voorkomt na sterke prijsstijgingen zoals Bitcoin die heeft meegemaakt in de afgelopen twee maanden.


Wat gebeurd er na de consolidatie?

De vraag is nu dus of de Bitcoin koers vanuit de consolidatie periode weer kracht kan verzamelen om een nieuwe rally te starten of dat de koers juist terugzakt. Ondanks de goede fundamenten is een daling mogelijk. Historisch gezien zien we de Bitcoin koers vaak wat dalen vlak na een halving. In 2016, tijdens de tweede Bitcoin halving zagen we dat ook gebeuren. Echter, deze daling was van korte duur en de cryptomunt bereikte binnen een jaar nieuwe recordhoogtes.

“De enorme stijging van de Bitcoin koers na de 2e halvering vond niet onmiddellijk plaats, en we denken nog steeds dat de stijging veroorzaakt door de 3e halvering waarschijnlijk nog moet komen”, aldus Swanepoel.

Niet alleen de halving kan zorgen voor een koersstijging. Ook de positieve macro factoren zijn nog steeds geldig. De Amerikaanse Federal Reserve blijft haar geld bij drukken via ongekende inflatie bevorderende activa-aankopen en staat klaar om dit vaker te doen in de nabije toekomst.

Verder leiden de spanningen tussen de VS en China over de uitbraak van het coronavirus tot een hernieuwde handelsruzie en heerst er nog steeds veel paniek op de aandelenmarkt.


Bitcoin tegen inflatie

Met dit alles in gedachten, hebben investeerders een sterke stimulans om op zoek te gaan naar alternatieve veilige investeringen naast traditionele activa. Investeerders lijken steeds vaker naar Bitcoin te stappen om hun geld in te beleggen en af te dekken tegen inflatie. Dat komt omdat het aanbod van BTC beperkt is tot 21 miljoen tokens en het aanbod om de vier jaar wordt gehalveerd tijdens de halverende evenementen.

Geografisch gezien is er een grote opleving geweest in hedgefonds activiteiten vanuit Amerika, terwijl we in Europa ook een opleving zagen, ”vertelde Phillip Gillespie, CEO van B2C2 Japan.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken