Bitcoin crash
Bitcoin

Grote correctie verwacht: Bitcoin verliest cruciaal steunpunt in grafiek

Bitcoin staat zwaar onder druk en als gevolg daarvan verloor de koers meer dan 5,5% van zijn waarde over de afgelopen zeven handelsdagen. Op 25 juni werd met de koers van 58.400 dollar het laagste niveau in 6 weken bereikt door Bitcoin.

Belangrijke steun gebroken

Tijdens de correctie van de afgelopen dagen, viel Bitcoin ook onder de kostenbasis van korte-termijn investeerders.

“Sinds midden-juni is de spotprijs van Bitcoin onder de kostenbasis gekomen van mensen die hun BTC 1w – 1m bezitten ($68.500) en 1m – 3m ($66.400)”, zo schreef Glassnode in zijn wekelijkse nieuwsbrief op 25 juni.

“Historisch gezien resulteert deze structuur in een verslechtering van het vertrouwen van investeerders, wat het risico op een diepere correctie vergroot en het herstel langer laat duren”, zo is de gevaarlijke conclusie van Glassnode.

De kostenbasis van investeerders geeft aan tegen welke koers zij gemiddeld ingekocht hebben. Vaak zie je dat met name de STH-kostenbasis een belangrijke rol speelt voor de Bitcoin koers.

STH staat voor short-term holder en gaat over mensen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten. De kostenbasis is de gemiddelde inkoopprijs die zij voor hun Bitcoin betaalden.

De beperkingen van on-chain analyse

Vergeet echter niet dat on-chain analyse ook zijn beperkingen kent. Het is leuk om op deze manier uitspraken te doen over Bitcoin, maar veel mensen houden hun digitale munten aan op gecentraliseerde beursplatforms.

Je pakt met on-chain analyse alleen de activiteit op de blockchain. Alles wat op de beurzen gebeurt zien we niet op de blockchain, waardoor het lastig is om definitieve uitspraken te doen.

Stel dat een plukje Bitcoin vanuit Binance naar een eigen wallet gestuurd worden, dan weten we nog niet hoe lang de persoon in kwestie die BTC al had op Binance.

Het kan zijn dat die net gekocht zijn, maar ze kunnen ook al jaren in zijn of haar bezit geweest zijn. Misschien besloot de persoon in kwestie na jaren om toch eens voor een eigen wallet te kiezen.

Zie on-chain analyse dus zeker niet als een vorm van wetenschap.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren