Bitcoin

Bitcoin vervangt goud in een rap tempo

Steeds meer mensen zijn het er over eens. Bitcoin gaat goud als waardeopslag vervangen en precies dit fenomeen zien we nu in een rap tempo gebeuren, zo vertelt een analist van Bloomberg.


Bitcoin vervangt goud als waardeopslag in portefeuilles van investeerders

De term “gouden standaard” bestaat omdat het edelmetaal de tand des tijds heeft doorstaan ​​als de meest waardevaste vorm van geld die de wereld ooit heeft gezien. Fiat-valuta’s waren ooit gekoppeld aan het edelmetaal en goud wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt als investering en om zich in te dekken tegen inflatie of economische misère.

Nu is er echter een concurrent, Bitcoin. Bijna alles dat goud ‘kostbaar’ maakt, kan de cryptomunt ook, en zelfs meer. En afgezien van het onderliggende protocol dat volledig transparant is, is het maximale aanbod van slechts 21 miljoen BTC-tokens misschien wel het meest waardevolle kenmerk van het activum.

Goud Vs. Bitcoin – Bron: Tradingview

Bitcoin staat nog in de kinderschoenen en steeds meer beleggers zien de waarde van de munt. Goud zal echter altijd dezelfde waardeopslag blijven die het altijd is geweest. Het metaal biedt geen upgrade mogelijkheden, is niet erg volledig schaars of transparant, en duur om in grote hoeveelheden te verplaatsen. De lijst met aspecten waarin Bitcoin beter is blijft dus groeien.

Dat is precies waarom Bloomberg Senior Commodity Strategist Mike McGlone zegt dat “de meeste indicatoren” erop wijzen dat goud in een “versnellend tempo” wordt vervangen.


Hoe goud op korte termijn een comeback zou kunnen maken

Volgens de analist kan het bijna niet anders dan dat Bitcoin steeds meer kapitaal op gaat slokken van het edelmetaal.

Er zit op dit moment meer dan $10 biljoen in goud en $1 biljoen in Bitcoin. Het lijkt dan ook logisch dat dit bedrag de komende jaren steeds dichter naar elkaar toe zal bewegen. Echter, op korte termijn zou het natuurlijk kunnen dat de BTC prijs wat terugzakt en goud wat kracht wint. Op de lange termijn lijkt het echter onvermijdelijk dat BTC het gele edelmetaal gaat vervangen als grootste waardeopslag.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’