Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin voorraden op beurzen op laagste punt in jaren: Grote koersstijging op komst?

Investeerders hebben de laatste tijd in grote getalen hun Bitcoin (BTC) van gecentraliseerde crypto exchanges afgehaald. Handelsbeurzen hebben nu hun laagste aantal Bitcoins in maar liefst 3 jaar in bezit.

Nu klinkt dit wellicht ietwat zorgelijk, maar het is in werkelijkheid een uiterst bullish ontwikkeling die de Bitcoin koers ten goede zou kunnen komen.

Massale BTC exodus

Dankzij de transparante aard van de blockchain is het mogelijk om tot allerlei waardevolle  inzichten te komen. De geldstromen van en naar crypto exchanges is er hier een van. Uit een on-chain analyse van CryptoQuant blijkt dat de BTC-uitstromen van exchanges de afgelopen tijd fors zijn toegenomen. 

Beurzen bezitten momenteel iets meer dan 2,8 miljoen Bitcoins, het laagste aantal in drie jaar tijd. Sinds het begin van het jaar is er een duidelijke dalende trend waarneembaar. In januari hadden alle beurzen tezamen namelijk nog 3 miljoen Bitcoins in handen. Dit betekent dat de totale voorraad in minder dan een halfjaar met bijna 7% is afgenomen.

Investeerders nemen doorgaans hun munten op vanuit exchanges om deze vervolgens in eigen beheer te nemen. Vaak hebben investeerders in dat geval geen plannen om de munten op de korte termijn op de markt te dumpen, wat logischerwijs goed nieuws betekent voor de onderliggende koers. Een lage exchange reserve zou bovendien kunnen leiden tot een aanbodschok, afhankelijk van hoe de vraag zich ontwikkelt.

BTC koers in gevarenzone

Ondanks de positieve ontwikkeling verkeert de Bitcoin koers nog altijd in moeilijkheden. De afgelopen twee weken is de Bitcoin koers snel bergafwaarts gegaan tot een recent dieptepunt van $64.000, het laagste niveau in meer dan een maand tijd. Afgelopen dinsdag werd de low gevestigd, en sindsdien klimt de koers langzaam maar zeker omhoog.

Desalniettemin bevindt Bitcoin zich nog altijd op glad ijs. Ook de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) presteren al sinds vorige week maandag sterk ondermaats, met bijna iedere dag hardnekkige uitstromen.

Al met al is het sentiment allesbehalve positief op de cryptomarkt. Dat de dalende trend in Bitcoin-voorraad op exchanges zich gewoon doorzet is echter een klein lichtpuntje te noemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers