Nieuws

Bitcoin vs Ethereum – Welke crypto staat er beter voor?

Terwijl er steeds meer Bitcoins van exchanges afgehaald worden lijkt er een compleet andere trend waarneembaar bij Ethereum. De grootste altcoin presteert de laatste tijd goed, maar gegevens laten zien dat beleggers weinig interesse hebben om de tokens voor een lange tijd vast te houden.

Glassnode maakte op 10 juli bekend dat het aantal ETH tokens op exchanges zeer hoog blijft, terwijl het aantal Bitcoins op exchanges aanzienlijk is gedaald.


Een groot verschil tussen BTC en ETH

Volgens de gegevens is het aantal ETH tokens op exchanges sinds maart flink gestegen. Dit terwijl het aantal Bitcoins flink is afgenomen in de afgelopen drie maanden.

“Sinds de crash van Black Thursday zijn de bitcoin-saldi op crypto-exchanges vrij snel gedaald. Aan de andere kant blijft het aantal Ethereum tokens op exchanges relatief stabiel.”

Het fenomeen kan verschillende gevolgen hebben. Munten op exchanges zijn namelijk kwetsbaarder maar sneller te verhandelen, wat suggereert dat eigenaren ze daar opslaan om op korte termijn te verkopen.

In tegenstelling tot ETH hebbenBitcoin handelaren de afgelopen maanden de voorkeur gegeven hun tokens op een veilige plek op te slaan voor de lange termijn.

ETH en BTC bewegen tegenovergesteld – Bron: Twitter

Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin

Ondanks de tegenstelling die in de bovenstaande paragraaf beschreven staat is de correlatie tussen beide munten op korte termijn gestegen. Ondertussen wordt het gesprek over een mogelijkheid voor een nieuwe “altseason” steeds meer besproken.

De bekende analist Peter Brandt vertelde dat hij ook verwacht dat altcoins spoedig terrein gaan winnen ten opzichte van de Bitcoin. Hij vertelde dan ook dat hij verwacht dat Ethereum een stuk beter zal presteren dan de Bitcoin.