Bitcoin

Bitcoin whale suggereert dat BTC prijs zal crashen

Een grote Bitcoin whale vertelt dat de komende Bitcoin halving al is ingeprijst en dat de koers daarom flink kan gaan crashen nadat het evenement heeft plaatsgevonden.


Aankomende halving

De derde Bitcoin halving zal binnen 14 dagen plaatsvinden. Dit evenement wordt meestal voorafgegaan door een krachtige prijsstijging. Velen hebben voorspeld dat het Bitcoin naar een all-time high gaat brengen.

Verrassend genoeg heeft Joe007, één van de grootste Bitcoin whales op de cryptocurrencymarkt, gesuggereerd dat de halving al is ingeprijsd. Hierdoor kan de cryptocurrency kwetsbaar worden voor een crash. Op een sarcastische toon zei Joe007:

“Nee, natuurlijk is het niet ingeprijsd. Op de dag van ‘The Great Halvening’ zal iedereen eindelijk beseffen hoe laag de BTC prijs is en zullen zich allemaal haasten om het te kopen. In groten getale. Met hun WW-uitkeringen.”

Joe007 heeft naar schatting een grote shortpositie in Bitcoin, zoals blijkt uit gegevens van het Bitfinex-leaderboard. Dit geeft aan dat de handelaar de afgelopen maand 11,3 miljoen dollar heeft verloren, gezien het feit dat de Bitcoin prijs is gestegen tot ongeveer $7700. Ook geeft het aan dat de whale verwacht dat de Bitcoin prijs op korte termijn zal gaan dalen.


De Bitcoin halving

De halving van de Bitcoin beloning is een proces dat de hoeveelheid Bitcoins die miners genereren vermindert. Dit evenement vindt elke vier jaar plaats en verlaagt de inkomsten van miners van de ene op de andere dag met de helft. Dit zorgt ervoor dat de zwakke miners wegvallen.

De halving is geen onverwachte gebeurtenis. In feite begint de mining industrie ten minste 12 maanden van tevoren met voorbereiden. Dit doen ze door sterke cashbuffers op te zetten en te onderhandelen met elektriciteitsleveranciers over de miningkosten.


Een sterke weerstand

Dat de Bitcoin halving eraan zit te komen betekent niet direct dat de prijs gaat stijgen. Het is namelijk maar de vraag of de halving niet al ingeprijst is. Daarnaast speelt de factor ‘sell the news’ vaak een rol in de cryptomarkt. Dit kan betekenen dat de Bitcoin koers vlak na de halving daalt.

De Bitcoin prijs zweeft ook in een meerjarig weerstandsgebied tussen $7.700 en $8.300. Het 200-daagse simple moving average staat momenteel ook op $8.000. Hier ligt een grote weerstand die niet zomaar doorbroken gaat worden.

Deze duidelijke macroweerstand en grote verkooporder clusters op grote exchanges rond het $8000 niveau suggereren dat BTC kwetsbaar blijft voor een sterke terugval.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten