Bitcoin,

Bitcoin Whale verplaatst $212 miljoen in crypto voor $3,93

Een beruchte Bitcoin Whale heeft in 1 transactie een gigantisch fortuin aan cryptocurrency verplaatst. De fee die hij hiervoor betaalde was minder dan $4 dollar.


Bitcoin whale verplaatst 40 duizend Bitcoins

De Bitcoin whale genaamd ‘Loaded’ is een old school investeerder. Hij staat bekend om zijn berichten op het forum BitcoinTalk. De whale heeft zo’n 40 duizend Bitcoins en om de zoveel tijd verplaatst hij zijn kapitaal.

Deze keer moest ‘Loaded’ 0.00074227 BTC ($3,93) fee betalen om $211,9 miljoen dollar aan digitale valuta te versturen.

 
Transactie BTC whale – Blockchain.com

Bitcoin (BTC) toont waarde in echte wereld aan

Loaded maakt gebruik van ‘SegWit’ Bitcoin adressen om goedkoop zijn Bitcoins te versturen. In Januari 2018, toen de prijs van 1 Bitcoin nog hoger dan $11.000 dollar lag, verplaatste hij ook al eens zijn 40.000 BTC. Op dat moment was dat $435 miljoen waard en betaalde hij nog minder fee. Namelijk slechts 0,0001 BTC ($1.09) voor de transactie. Blijkbaar zijn de fees dus iets gestegen.

SegWit zorgt ervoor dat de ‘block size limit’ van Bitcoin van 1MB tot ongeveer 4MB wordt vergroot. Hierdoor kunnen miners meer transacties in één enkel blok onderbrengen.Voor SegWit-gebruikers zorgt dit voor lagere kosten, terwijl Bitcoins achterstand in niet-bevestigde transacties kleiner word.

De transactie die ‘Loaded’ heeft uitgevoerd helpt de wereld herinneren dat Bitcoin daadwerkelijk iets toevoegt aan de wereld. Er kunnen honderden miljoenen dollars veilig worden verzonden voor slechts een paar dollar fee.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen