Bitcoin

Bitcoin Whale verplaatst 3.129 Bitcoin van Binance naar Xapo

Een aantal grote Bitcoin (BTC)-wallets hebben de verplaatsingen van BTC van prominente digitale exchanges versneld, ondanks de laatste prijsdaling. Volgens de laatste gegevens die zijn gepost door crypto analyse en blockchain trackingbedrijf Whale Alert, heeft een bekende Bitcoin wallet onlangs 3.129 Bitcoin verplaatst. Dit deed het van de crypto valuta exchange Binance naar de digitale wallet Xapo.


Veel whales verplaatsen hun Bitcoin

De totale waarde van de genoemde transactie bedroeg ongeveer $103 miljoen. De transactie werd gedaan op maandag 12 juli om 22:32. Deze transactie kwam nadat het Bitcoin netwerk een scherpe daling van de totale activiteiten zag.

Sinds juni 2021 is de verhouding tussen het aanbod van Bitcoin exchanges aanzienlijk gedaald. Dit komt doordat belangrijke Bitcoin accounts hun crypto assets van exchanges naar digitale wallets hebben verplaatst. Volgens de laatste gegevens die door Santiment zijn gepubliceerd, bereikte de Bitcoin exchange aanbodverhouding in de eerste week van juli 2021 het laagste niveau in zes maanden.

Naast de laatste transactie van 3.129 Bitcoin van Binance, werd op dinsdag 13 juli om 14:05 ook een transactie van 1.000 Bitcoin gedaan. Bij deze transactie verplaatste een Bitcoin whale $32 miljoen aan Bitcoin van crypto exchange Coinbase naar een digitale wallet.


Bitcoin mining

De Bitcoin mining industrie maakt momenteel de grootste migratie door in haar geschiedenis. Dit mede door het hardhandig optreden door de Chinese autoriteiten. Als gevolg hiervan zijn de totale netwerkhash-rate van Bitcoin en mining inkomsten sterk gedaald in juni 2021. De Bitcoin mining industrie vertoont echter enige tekenen van herstel. De Bitcoin Miner Net Position Change (BMNPC)-statistiek toont voor het eerst weer positieve signalene sinds 15 juni 2021.

“We hebben eerder opgemerkt dat miners die op dit moment werkzaam zijn, een gigantische stijging van de winstgevendheid zouden ervaren. Hierdoor zou de verplichte verkoopdruk geminimaliseerd worden. Om deze stelling te ondersteunen, is de Miner Net Position Change statistiek teruggekeerd naar accumulatie. Dit geeft aan dat de druk aan de verkoopzijde die van offline miners komt, meer dan gecompenseerd wordt door accumulatie door de werkzame miners.”

Aldus Glassnode, in zijn wekelijkse on chain analyserapport

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?